Finnmarksløpet

Webshop

GPS sendere på kjørerne

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 02.03.2008 21:06

Finnmarksløpet i samarbeid med Telespor gjentar suksessen fra i fjor med å utstyre et utvalg av kjørere med en GPS sender. Telespor bidrar med ca 20 sendere som gjør at du kan følge teten i begge klasser nærmest minutt for minutt.

Under Finnmarksløpet 2007 var 8 GPS sendere operative. For 2008 løpet har Telespor stilt ca 20 sendere til disposisjon.

Senderne er på størrelse med en sigarettpakke og er tilkoblet et hodelyktsbatteri på samme størrelse. Senderen mottar data om posisjon fra satellitt og sender denne informasjonen via GSM mobilnettet til en server som gjør at du kan se hvor kjørerne befinner seg i løypa. Forutsetningen for oppdatering er altså at det er mobil dekning på stedet. Det vil selvfølgelig bli noen "svarte" områder, men det fungerte overraskende godt i fjor. Senderen blir oppdatert vært 15.minutt.

- Finnmarksløpet er svært glad for dette samarbeidet med Telespor som muliggjør denne tjenesten. Dette er framtiden, og målet er til slutt å utstyre alle kjørerne med hver sin sender, sier Hanne Rosenberg i Finnmarksløpet. - Tjenesten gjør at løpet blir enda mer tilgjengelig for de som følger det på nett. Vi kommer til å fordele senderne på følgende måte i år: ca 15 sendere fra start på de antatt beste i 500 km og 5 sendere på 1000 km. Når 500 km er i mål, frakter vi som i fjor deres senderne til NeidenII hvor vi supplerer de allerede 5 som er i denne klassen, avslutter Rosenberg.

Partnere