Finnmarksløpet

Webshop

Finnmarksløpets hjerte

Skrevet av: Lise Ottem
Foto: Lise Ottem
Dato: 26.02.2008 10:30

Finnmarksløpet og Håndverkshuset åpner filialer på Studenthuset City. Fra og med mandag 3. mars til og med søndag 16. mars, kommer det til å være ekstra mye liv og røre på Studenthuset.

Hanne Rosenberg i FL forteller at hun allerede i 2004 ble tipset av en entusiastisk arkitekt Kirsti Knudsen, som tegnet Studenthuset, om at lokalene kunne bli glimrende fasiliteter for Finnmarksløpet en gang i fremtiden.

I år blir Knudsens visjon virkelighet og Studenthuset i enden av gågata i Alta kommer på mange måter til å være Finnmarksløpets hjerte.

-Finnmarksløpet har rett og slett vokst fra lokalene de til daglig bruker og åpner filial på Studenthuset City fra og med mandag 3. mars til og med lørdag 15. mars. Rennkontoret, sekretariatet og pressesenteret blir å finne på Studenthuset City. Det vil også være Løpscafé på samme sted i tidsrommet.

Håndverkshuset følger Finnmarksløpet hakk i hæl og åpner eget utsalg i Studenthusets vinterhage. Håndverkshuset selger Finnmarksløpets profilprodukter, i tillegg til kunsthåndverk og varme klær fra lokale produsenter. Daglig leder Line Henriksen forteller at Håndverkshuset satser hardt under Finnmarksløpet og at de kommer til å ha åpent både i "gamlebutikken" og i "filialen" i perioden.

Håndverkshuset kommer til å få besøk av flere av sine produsenter som vil vise hvordan de jobber. Det vil blant annet bli anledning for publikum til å komme og prøve glassblåsing. Håndverkshuset har fleksible åpningstider på Studenthuset under Finnmarksløpet, "åpent så lenge der er folk". Hovedbutikken har vanlige åpningstider, fra 10 til 16 hver dag.

Partnere