Finnmarksløpet

Webshop

Går mot seier for Reitan

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 03.02.2008 14:33

Det går mot seier for Ketil Reitan fra Narjordet i Femund600. Han kjører nå ut i skrivende stund fra Tolga og har et forsprang på ca 50 min. til nr. 2 Kjetil Backen. I Femund400 er det derimot mye mer åpent hvem som tar hjem seieren.

Reitan har ledet løpet helt siden Søvollen og har sakte, men sikkert økt forspranget til konkurrentene inn til siste sjekkpunkt Tolga. Ketil Reitan er på hjemmebane og har mye å kjøre for de siste 85 km inn mot mål. Reitan stiller ikke i Finnmarksløpet i år og kan nok presse på litt ekstra for å hale dette i land. Kjetil Backen skal imidlertid kjøre Iditarod om kort tid og vil vel kanskje ikke kjøre spannet sitt for hardt. Backen er uansett en rutinert kjører som hadde 12 hunder inn til Tolga og kan kjøre på litt for å få noen svar i hva som bor i spannet sitt.

Bak Reitan og Backen kommer ringreven Robert Sørlie som kjører c-spannet til Team Norway. Robert hadde også 12 hunder inn til Tolga og starter ut ca. 40 min. etter Backen.

Det ser ut som pall-plassene vil stå om de tre nevnte kjørerne, men det er desto mer åpent om fjerde plassen. Inger Marie Haaland kjører ut som nr. 4, 53 min. etter Sørlie, men bare 17 min. foran Lars Monsen på femte plass. Lars Monsen har imponert med sin korte fartstid som konkurransemann i langdistanse hundekjøring. Tatt i betraktning at spannet hans også hadde litt problemer i fjorårets Femundløp og Finnmarksløp, ser dette virkelig lovende ut for spannet til Skramstad og Monsen. Inger Marie Haaland har en fordel av å ha kjørt slitne hunder før, og det vil kanskje være utslagsgivende i duellen Haaland/Monsen. Får disse to derimot problemer skal man ikke se bort i fra at Stein Håvard Fjestad, Jan Kvilvang og Bjørnar Andersen kan blande seg inn i nevnte duell. Han starter ut 42 min. etter Monsen.

Partnere