Finnmarksløpet

Webshop

Budbringer for tusenårsmålene

Skrevet av: Marit Rein - Nordlys
Dato: 29.01.2008 12:08

I år er finnmarksløpet budbringer for FNs tusenårsmål! Med åtte av tusenårsmålene i hundesleden skal budskapet fraktes gjennom hele Finnmark fylke. - Det er helt fantastisk at vi får være ambassadører for et universelt og viktig budskap, sier Hanne Rosenberg, daglig leder i Finnmarksløpet.

Fraktes i sleden
I sleden til åtte hundekjørere som stiller til start på 1000 kilometeren ligger hvert av FNs åtte tusenårsmål. Disse skal fraktes rundt av de firbeinte konkurransehundene og overleveres på ulike sjekkpunkt. Der blir det samtidig holdt lokale markeringer som fokuserer på målet som ankommer.
- Vi er opptatt av det nære gjennom vårt arrangement, men synes det var en flott anledning å få løfte blikket. Vi kan være med å øke bevisstheten rundt tusenårsmålene som angår oss alle, sier Rosenberg.

Rekordpåmelding
129 påmeldte ved årsskiftet er ny rekord for løpet. Aldri tidligere i løpets 28-årige historie har det stilt så mange utlendinger til start. Nye nasjoner som Polen, Tsjekkia, Slovakia, Skottland og Wales er representert i år, i tillegg til den årvisse deltakelsen fra Sverige, Østerrike, Tyskland, Sveits og Spania.
- Vi er et internasjonalt arrangement, noe som gir stor oppmerksomhet. For å forsterke interessen, blir det ei utfordring framover å satse mer på vår lokale identitet og særegenhet. Det som gjør Finnmarksløpet spesielt i verden, sier Rosenberg og gjentar det hun så ofte pleier å si:
- Vi kan ikke gjøre suksess ute, før vi gjør suksess hjemme.

Lokal identitet
Suksessen hjemme når på mange måter nye høyder hvert eneste år, målt i engasjement i og rundt løpet. Lokale arrangement i kommunene som hundekjørerne passerer, er blitt faste innslag og viktige kulturformidling den uka løpet går.
- Vår utfordring framover blir å satse enda mer på vår lokale identitet og særegenhet, å bli bevisst at løpet går i deler av de framtidig viktige nordområdene, sier Rosenberg.

Les om FNs åtte tusenårsmål her

Partnere