Finnmarksløpet

Webshop

Nå i helgen braker det løs

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 04.01.2008 19:36

Først ut er det 240 km lange Gausdal Maraton med store deler av Norgeseliten til stedet. For sprint interesserte går også lørdag the Fressnapf Alpirace Sprint Trophy i Wildsteig, Tyskland. Søndag starter langdistanseløpet La Grande Odyssée som går i Frankrike og Sveits. Sistnevnte løp er det mange kjente Finnmarksløpsnavn, blant annet Nardjordingen Ketil Reitan.

Gausdal Maraton er igjen blitt et populært løp i sesongoppkjøringen. Det var på 1980-tallet løpet startet. GM hadde da tre sesonger med stor deltagelse fra Norge, Sverige og Finland. Hundekjører-legende og "Finnmarking" Sven Engholm tok seieren i det første løpet i 1984, men det ble bare arrangert to ganger til, i -85 og -87, før løpet ble lagt på is. Først nesten 20 år senere i 2004 ble hansken tatt opp igjen, og lørdag 5. januar 2008 er det påmeldt hele 83 spann i fire forskjellige klasser. Her stiller nesten hele Norgeseliten med mange kjente navn i både 8-spann og åpen klasse. Det arrangeres en helmaraton og en halvmaraton da på henholdsvis 240 og 120 km. Helmaraton har en obligatorisk hvile på 6 timer halveis i løpet, mens halvmaraton har målgang på samme sjekkpunkt. Vi oppfordrer alle til å følge med på http://www.gausdaltrekkhundklubb.com/gausdal_maraton_nyheter.htm for nyheter, oppdateringer og resultater. Starten går fra Skeikampen kl 10.00 lørdag formiddag.

I Sør-Tyskland, nærmere bestemt i Wildsteig starter lørdag 5. januar the Fressnapf Alpirace Sprint Trophy. Interesserte burde oppsøke deres hjemmeside som er www.alpirace.eu.

Søndag 6. januar er det duket for det store alpeløpet, det 1000 km lange etappeløpet La Grande Odyssée. Her er det påmeldt mange kjente navn som tidligere har deltatt i Finnmarksløpet. Thomas Hoffman fra Tyskland, Daniel Juillaguet og Isabelle Travadon fra Frankrike, Daniele Rao fra Italia, Emil Inauen og Jaco Alex Ulmann fra Sveits og Norges egen Ketil Reitan. Løpet går over nesten fjorten dager og kan følges på deres nettside som er http://www.grandeodyssee.com.

Avisen Arbeidets Rett har laget en fin reportasje om La Grande Odyssée og Ketil Reitan som deltar i LOG for første gang. Klikk her

Vi ønsker våre utenlandske venner og spesielt Ketil Reitan lykke til!

 

Ketil Reitan Foto: Reiulf Grønnevik

Partnere