Finnmarksløpet

Webshop

Charlotte klar for sjefsveterinærjobben

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 12.12.2007 16:55

Charlotte Leschbrandt (34) er klar for sjefsveterinærjobben under Finnmarksløpet 2008. Charlotte burde være kjent for de fleste hundekjørere som har deltatt i Finnmarksløpet. Hun har vært løpsveterinær 6 ganger tidligere og var i 2007 sjefsveterinær.

Charlotte avsluttet sin veterinærutdannelse i Skottland i 2001. Før dette hadde hun flere år i Finnmark bak seg. Opprinnelig er hun fra Sørlandet, men i 1992 kom hun til Alta og startet sine karrierer som hundekjører og hundekjørerveterinær. Harald Tunheim var den som tente hennes glød og iver knyttet til trekkhunder da hun ble elev på Øytun folkehøgskole. Dette ga Charlotte ”blod på tann” og hun valgte å bli i Finnmark. Hun var handler hos Rolf Wille Johansen og i 1996 stablet hun nok hunder på beina og gjennomførte Finnmarksløpet 1000 km klassen. Deretter gikk turen til Skottland mot en lang veterinærutdannelse.

Hundekjøring er artig
På spørsmål fra oss om hvorfor Charlotte stiller opp år etter år for å jobbe med løpet svarer Charlotte: - Sledehundene er interessante pasienter, dette blir på en måte idrettsmedisin. Sledehundene har mye bedre lynne og er derfor triveligere å jobbe med en "vanlige" hunder. Hundekjørerne er stort sett oppegående dyreeiere, som har god greie på hundene sine, litt likt som bønder har god greie på dyrene sine. Jo lengre jeg har vært med, jo artigere blir det for man lærer noe nytt hver gang!

Utfordringer
Hvilke utfordringer står veterinærene overfor under løpet?
-Lett spørsmål! Mellom 1300 og 1400 hunder skal undersøkes på hvert sjekkpunkt. Det blir ca 10 000 undersøkelser den uka løpet varer. Sånt tar tid! Heldigvis jobber vi mot det mål å være flere veterinærer i 2008 enn noen gang tidligere.
Avslutningsvis spør vi Charlotte hva hun gleder seg mest til under Finnmarksløpet 2008.
-Flere ting. En ukes jobb utendørs i fantastiske omgivelser, se igjen kjente
fjes, krype rundt i halmen og undersøke slitne hundekropper. Være så mange
veterinærer at vi kan sove skikkelig mellom øktene,
avslutter Charlotte.

Partnere