Finnmarksløpet

Webshop

Finnmarksløpet i beste sendetid

Skrevet av: Hilde Porsanger/ Hans Petter Dalby
Dato: 08.12.2007 09:13

Det er med stolthet og spenning vi i Finnmarksløpet har fått presentert sendeplanen hvor episoden om løpet skal vises i beste sendetid, nemlig "lille nyttårsaften", søndag 30.desember Nrk1 kl 20.15!

I september 2006 la Lars Monsen ut på villmarkseventyret nord for polarsirkelen i Norge, Finland og Sverige; Nordkalotten 365. I løpet av 365 dager har han vært på 8 ekspedisjoner i typisk Lars Monsen stil hvor villmarka er i sentrum. Ekspedisjonen ble avsluttet 1. september 2007, og da hadde Monsen også rukket å kjøre Finnmarksløpet 2007 som èn av sine 8 ekspedisjoner.

Søndag 9.desember kl 20.45 kan vi se første episode av TV-serien Nordkalotten 365 på Nrk1. Den 30.desember kl 20.15 er det klart for den feteste episoden sett med hundekjørers øyne, en halvtime med Lars Monsens opplevelser under Finnmarksløpet. Til Finnmarksløpets nettside sier Lars at vi får følge han tett i hans skildring av løpet. Vi som med glede har fulgt hans tidligere ekspedisjoner vet han er utrolig dyktig på å formidle sine opplevelser gjennom bilder og kommentarer.

Lars beskriver Finnmarksløpet som en fantastisk reise som inneholder så mange elementer. Under episoden blir vi med i Monsens oppturer og nedturer. Vi får innblikk i konkurransen som omhandler taktikken, utfordringene i å holde farta oppe i spannet, sjekkpunktrutiner, handlernes viktige rolle, mangel på søvn og de harde fysiske prøvelsene. Vi får oppleve flotte bilder av en stor idrett med villmark.

Om du ikke skulle få med deg sendingen denne søndagskvelden i romjula, går reprisen på Nrk2 1.januar 2008 kl 21.10

Vi i Finnmarksløpet vet dette blir en kjempereklame for løpet og det er ikke mange som ikke vet hva Finnmarksløpet er etter dette.

Villmarkseventyret som nå vises på TV, har også kommet ut som boka Nordkalotten 365.

Denne vinteren vil Lars Monsen kjøre Femund 600, og Amundsen Race mens samboeren Nina Skramstad kjører Finnmarksløpet 1000 km.

Partnere