Finnmarksløpet

Webshop

Gratulerer, Arne!

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 09.10.2007 17:55

3. oktober fylte Finnmarksløpets Arne Oddvar Nilsen 60 år. Hundesporten er en unik idrett sett i forhold til alder så Arne er enda ung i denne sammenhengen.

I disse dager er han, ved siden av å være småbarnspappa, bestefar og lærer, opptatt med trening av hunder og administrering av løpets webside. Arne er den som tar i mot alle påmeldinger og som tar seg av den tekniske og sportslige informasjonen på nettet.

Han har, sammen med Helge Johansen i K2, vært den som har utviklet løpet web side og resultatservicen som nå mange løp benytter seg av. I 30 år har han vært hundekjører og han har derfor en solid bakgrunn både innenfor sporten og utviklingen av løpets internettssatsning.

Så rakst vi er restituert etter et Finnmarksløp så er Arne "online" og begynner å forberede neste års løp. Arne er og har vært en viktig pådriver for utvikling av Finnmarksløpet spesielt og også langdistansesporten generelt. Han har både vært deltager i løpet, vært rennleder og hatt mange forskjellige funksjoner både som deltager og frivillig. Det betyr at han kjenner løpet godt.

Tall på hjernen
Arne er den som har hele løpet "i hodet". Hvis man lurer på noe om løpets historie er det bare å ta en telefon til Arne og han vet som regel svaret. Før internetts tid var Arne også den som raskt kunne regne ut alle mulige tallverdier m.h.t. kjøre og hviletid o.a.. Både internt i løpet og pressen ringte til Arne når man for eksempel skulle beregne innkomster og lignende. - Det jeg husker best i denne sammenhengen var da vi ventet på vinneren av åpen klasse sent på 90-tallet. Vi skulle legge til rette for presse og lignende og da vi på kvelden før innkomsten skulle planlegge dette ringte vi til Arne og spurte når vi kunne forvente vinneren i mål. Den som ledet lå da på Sousjavri på siste obligatoriske hvil. Arne sa han måtte tenkte seg om og regne litt på det. Et  øyeblikk etter var han tilbake og sa at vinneren er i Alta i morgen tidlig kl 07:27. Vinneren krysset mållinja kl 07:28! Dette er typisk for Arne, sier daglig leder Hanne Rosenberg. - Jeg har mange ganger vært Arne evig takknemlig for hans kunnskaper. Dessuten er det hyggelig å ringe han fordi han er så positiv og alltid villig til å dele sine kunnskaper og ikke minst også å ta i et tak for løpet. Mange ganger har jeg lurt på om han har flere timer i døgnet enn oss andre. Vi i Finnmarksløpet vil gratulere Arne med vel overstått dag og takke for samarbeidet så langt og ser fram til mange spennende år i framtida, avslutter Rosenberg.

Partnere