Finnmarksløpet

Webshop

Banketten nærmer seg

Skrevet av: Erlend Strand
Dato: 16.03.2007 23:20

Hvis vi starter nedtellingen nå er det 20 timer igjen til banketten starter. Det betyr at man maksimalt kan befinne seg 20 mil unna. (Regnet med en gjennomsnittsfart på 10 km/t)  Dette innebærer at man bør ha gått til hvile i Karasjok. De som ikke har rukket det, kan imidlertid gjøre det beste ut av situasjonen der de er. 

Har man innsett realitetene og vet at det ikke blir noen bankett, finnes det råd. Her er noen tips om hvordan man kan gjøre det beste utav situasjonen. Hva med å ta litt ekstra tid med snackinga. Gå ut av løypa (for én gangs skyld), tenn bål, kok kaffe og server hundene grillet vom. Garantert en kjærkommen avveksling fra frysemat! Ta deg tid til å nyte naturen. Evt. Kan man ta den helt ut på sjekkpunkt Karasjok. Bare tenk på det. Fyr opp det du har igjen av rødsprit, spis deg stappemett og server hundene i rikt monn. Lag den største halmsenga neon har sett og inviter gjerne naboen. Eller hva med et halmslott?  Glem morgendagen. Den er jo 8 timer unna. Minst. Tenk det, obligatorisk hviledag etter utskeielsen!

Apropos halm, noen må trekke det korte strået. Så langt ser det ut til at blandt andre Ida Karlstrøm, Snorre Næss og Stein Håvard Fjestad ser ut til å måtte avstå fra banketten. Men bare så vidt. Mindre tvil er det med de lenger ned på lista på resultatservice. Thomas Hoffmann og Thomas Rosenkrantz med flere rekker heller ikke banketten. Og Ben Livesey har igjen drøyt to etapper.

Når det er sagt er mye opp til banketten selv hvor mange som rekker det. Vil man ha med flest mulig er det bare å holde det gående lenge nok til at alle er i mål. Dermed er oppfordringen overlevert. Kanskje blir flere like heldige som Don Lyrek i fjor som ble mottatt av hele banketten da han gikk i mål i fjor. Eller de kan ta en Ellingsen: spasere rett inn fra mållinja og inn på bankett.

Partnere