Finnmarksløpet

Webshop

Tunheim først ut fra Sirma

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 14.03.2007 20:20

Ralph Johannessen, Hardangervidda, kjørte ut som nr.2 rundt 45 minutter etter Tunheim etter bare ni minutter på sjekkpunktet. Tore Bergby, Luksefjell, kjørte ut som nr.3 etter en liten times pause. Bergby ligger nå halvannen time etter Harald Tunheim i sporet på vei mot Levajok. Tore Bergby og Harald Tunheim har hatt samme fart i sporet. Ralph Johannessen har kjørt 20 minutter seinere inn til sjekkpunktet i Sirma.

Harald Tunheim tok ut en hund i Sirma og kjørte ut med åtte hunder i spannet. Forfølgeren Ralph Johannessen kjørte ut 45 minutter etter med sju hunder i spannet. Tore Bergby kjørte ut som nr.3 halvannen time etter Tunheim med ni hunder i spannet. Kjell Brennodden som kom inn som nr.2 til sjekkpunktet i Sirma har tatt en lengre hvil og har ikke gått ut ennå.

Uforskammet bra

I følge Jakob Svarre, handler til Harald Tunheim, så bikkjene til Tunheim uforskammet bra ut.

- De så akkurat så bra ut som vi håpet på. Det var glade og fornøyde bikkjer. De hadde full speed og ikke noe problem med å kjøre rett gjennom, forteller Svarre. Også andre kommenterte at spannet til Tunheim så farlig gode ut.

Kjell Brennodden, Folldal, kom inn til sjekkpunktet bare noen hundremeter bak Tunheim. Brennodden må nok ta en litt lengre pause i Sirma, all den tid han hvilte veldig lite i Varangerbotn. I følge Jakob Svarre var det ingenting å si på hundene til Kjell Brennodden.

- De var ikke veldig slitne. Her er ingenting avgjort, mener Svarre.

Det som nå trolig kommer til å skje er at Harald kjører ei stund til for så å stoppe opp litt og gi hundene sine snacks, en form for næringsrik godbit. Snackingen inneholder det hundene trenger av næring og væske for å klare å gå de sju milene til Levajok. 

Partnere