Finnmarksløpet

Webshop

Franske elever følger Finnmarksløpet

Skrevet av: Stig-Martin Arctander
Dato: 13.03.2007 14:30

Elever fra den franske skolen Lycee dumont d'Urville er i disse dager i Alta for å følge Finnmarksløpet.

Den franske skolen var på to ukers utveksling med Alta videregående skole. I løpet av disse to ukene kom de i kontakt med Finnmarksløpet og ble veldig begeistret. Nå er de tilbake i Frankrike og skal bruke nettsiden til Finnmarksløpet som en del av undervisningen.

Foredrag om Finnmarksløpet
Det var meningen de skulle delta på et foredrag om Altas lokale historie, men det måtte utgå og i stedet ble det et foredrag om Finnmarksløpet, noe elevene og lærerne satte veldig stor pris på. De fikk også anledning til å kjøre hunder hos Harald Tunheim. Bortsett fra en av elevene som var redd for hunder, gjorde dette et fantastisk inntrykk.

Elevene kommer fra forskjellige klasser ved skolen, og når de er hjemme igjen skal de ha fremlegg om hvordan det var her i Alta. Da kommer de til å benytte nettstedet du leser dette på for å få fram noe av det de opplevde. At siden både er på norsk og engelsk gjør det mulig for dem. De var her som en del av engelskundervisningen.

Vil følge fransk kjører
Når de nå kjent med løpet kommer de til å følge nøye med på hvordan det går med den franske kjøreren, Travdon. Hun er rookie i år og kjører 500km klassen. Vi får bare håpe at interessen i Frankrike øker slik at det kan komme flere som forsvarer trikoloren.

Partnere