Finnmarksløpet

Webshop

Jentene gjorde storeslem på 50-mila

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Foto: Mina Sveen
Dato: 12.03.2007 23:09

- Jeg har sett John-Øivind bak meg hele turen fra Jotka. Jeg har sparket og sparket. Jeg er utrolig godt fornøyd med å klare en tredjeplass, sa en overykkelig Mona Kolstad fra Sledehundklubben Mush ved målpassering

Rå opplevelse

Kolstad måtte allerede tidlig i løpet sette ut sin beste og viktigste leder. Da skjønte hun at det ville bli vanskelig å kjempe om seieren.

- Edland og Meier har kjørt raskere enn meg, så jeg kan ikke annet enn å være veldig fornøyd, sier Kolstad som for en liten måned siden vant Femund 400 km. Hun fortell at det er stor forskjell å kjøre Femundløpet og Finnmarksløpet.

- Det er disse viddene. Jeg merker godt på hundene mine at det er mentalt tøffere for dem å kjøre her. Det har vært mye mental jobbing hele veien. Men du verden så mye vi har lært. Det har vært en rå opplevelse, sa en rørt Mona Kolstad.

Imponerende fjerdeplass
John Øivind Selmer, Porsgrunn, også han fra Sledehundklubben Mush, kom inn som nummer 4. kl 23:13, bare 5 minutter etter Kolstad. Hans bragd består i at han ikke eier  en eneste hund sjøl, men bare var fem minutter fra å komme på pallen.  Selmer har lånt seks hunder hos Harald Tunheim og to hos Tore Bergby og satt sammen et spann i anledning Finnmarksløpet. Man skal ha mye hundekunnskap og erfaring for å kjøre så godt med et helt nykomponert hundespann.

-  Det er nesten vemodig og komme i mål nå når det har gått så bra. Det har vært en utrolig flott tur, sa John Øivind Selmer etter målpassering.


Partnere