Finnmarksløpet

Webshop

Bronse til Mona Kolstad

Skrevet av: Kaja Evensen/Ingrid Pedersen
Dato: 12.03.2007 15:52

Mona Kolstad gikk i mål klokka ??? med 7 hunder.

Mona har kjørt i tet hele løpet, men etter at hun måtte sette ut sin viktigste lederhund på tur ut fra sjekkpunktet i Karasjok, har hun ikke klart å holde like stort trøkk i spannet som sine  hardeste konkurrenter Elisabeth Edland, Nannestad og Katy Meier, Sverige.

Fra siste sjekkpunkt i Jotka startet Kolstad bare minutter før sin klubbkollega,  John Øivind Selmer.  De siste 53 kilometrene har det vært en knallhard kamp mellom de to telemarkingene, men til slutt var det Kolstad som hadde best trøkk i spannet.

Mona Kolstad vant for en måned siden Femund 400. km. Da var det årets vinner av Finnmarksløpet,  Elisabeth Edland, som fikk problemer og Kolstad som som kunne ta steget øverst opp på seierspallen.

Mona Kolstad har drevet med hundekjøring i 9 år og deltok første gang i Finnmarksløpet i 2001. Da fikk hun en 7. plass. Mona er 32 år og kommer fra Eidanger  i Telemark og kjører for Mush sledehundklubb. Mona vant 400 km i årets Femundløp for en måned siden. Da fikk Edland parkering på fjellet i uværet. Men denne gang måtte hun gi tapt for kjøreren fra Nannestad.

Partnere