Finnmarksløpet

Webshop

Hundene avgjør

Skrevet av: Dag Urdal
Dato: 12.03.2007 10:55

- Alle hundene mine har fungert bra så langt, sier Elisabeth Edland like før avgang fra Jergul. Hun avviser spekulasjonene om at en ny langdistansehund i spannet har æren for det store forspranget hennes.

Edlands hunder er i all hovedsak mellomdistansehunder som normalt ikke utmerker seg i så lange løp som 50 mil eller lenger. Så langt har spannet likevel gjort alle slike spekulasjoner til skamme, selv om enkelte påstår at den nye langdistansehunden med erfaring bl.a fra 100-mila, skulle ha en spesiell positiv effekt på driven i årets løp. Riktignok har denne tispa (som for øvrig er høyløpsk p.t. ...) gått som lederhund hele veien, men alle hundene har vært bra, i flg. Edland.

Som hun har understreket tidligere i løpet, har hun ikke lagt opp til en spesiell strategi. Hun lar i stedet hundene gå som de selv vil. Dessuten understreker hun at hun ikke kjenner det strekket som gjenstår etter Jergull, i og med at hun ikke har kommet så langt tidligere. Det viktigste for henne nå er at alle hundene er friske, de har spist og hvilt godt. Ellers frykter hun verken å krysse Jesjavri eller løypeforholdene. Den eneste lille bekymringen er at et av meiebeleggene har løsnet, noe som i verste fall bli et problem etter hvert.

Siste: Edland la ut fra Jergul på tida - dvs kl 10.40

Partnere