Finnmarksløpet

Webshop

Fra Spania til Finnmark for å kjøre sitt første langdistanseløp

Skrevet av: Bente Hagen
Dato: 08.03.2003 16:28

Spanjolen Miquel-Angel Martinez må vel trygt kunne sies å ha den lengste veien til årets Finnmarksløp. Dette blir ikke bare hans første Finnmarksløp, men hans første langdistanseløp noensinne! Han innrømmer at han er litt gal. Interessen for hundekjøring kom som et resultat av at han alltid har vært interessert i friluftsliv og eventyr.

Med sin solbrune hud og knall gule dress, lyser han opp i terrenget. Spania er kanskje ikke det landet vi forbinder mest med langdistanse hundekjøring, og Miquel forteller at han er ganske alene om denne hobbyen i hjemlandet. Han har ringt sin landsmann Juan Alcina i Alaska som har erfaring fra Iditarod, for å få gode tips. Han har også kjøpt hunder fra den kjente franske hundekjøreren Jaques Phillip, så hundemateriellet skulle være i orden. Disse hundene er vant til å kjøre sprint, så Miquel har måtte jobbe for å snu de om til langdistanse hunder. Treningsforholdene har ikke vært de beste. Han sier han har trent i ørkenlignende områder. Fra midten av desember har det vært mulig å finne noen områder med snø, men forholdene er veldig forskjellig fra det vi har her. Den siste tiden før start har han trent litt i Alta-området for å være forberedt på noe av det han vil møte.

Miquel har en beskjeden målsetning for løpet. - Jeg har hatt som mål å komme til startstreken, sier han på engelsk med tykk spansk aksent. - Men nå er starten en time unna, så da endrer jeg mål til å komme til målstreken.

Bildetekst: SPANSK: Miquel-Angel Martinez har dratt helt fra Spania for å debutere i Finnmarksløpet.

Partnere