Finnmarksløpet

Webshop

Hviletida viktig for sluttresultatet

Skrevet av: Anne-Mette Bjøru
Foto: Roger Hermansen
Dato: 11.03.2007 21:00

Alle spann og kjørere har obligatoriske stopp i løpet av Finnmarksløpet.

Spannene i 1000 km klassen må hvile 16 timer på selvvalgt sjekkpunkt mellom Jotka og Karasjok. I tillegg må de hvile 8 timer i Karasjok.

For spannene i 500 km klassen er obligatorisk hviletid 20 timer tilsammen. Av disse 20 timene må 6 timer taes ut på Jergul. Resten av hviletida må de bruke opp på ett eller flere av følgende sjekkpunkt: Jotka ved første passering, Skoganvarre, Levajok eller Karasjok.

I tillegg til disse obligatoriske hvilene må alle kjørerne selv sørge for at startdifferansen utlignes. Dette passer kjørerne i 1000 km klassen på at de gjør på 16 timers hvilen. Ved ankomst Karasjok får kjørerne i 500 klassen beskjed om tidspunkt for når de kan dra derfra mot mål. Dette tidspunktet beregnes slik at all hviletid er brukt opp, samt startdifferansen er utlignet. Første spann over mållinja vinner. 

Dette betyr at spannet fremst i sporet og først inn til et sjekkpunkt ikke nødvendigvis leder løpet. Hviletida disponeres forskjellig og er en del av løpsstrategien. Mot mål kan hviletid som utestår skape endringer i tetbildet.  

Partnere