Finnmarksløpet

Webshop

Har trukket seg fra konkurransen

Skrevet av: Kjetil Vaage Øie
Dato: 11.03.2007 15:48

Jakup Hans Heinesen fra Færøyene har trukket seg fra konkurransen. Dette har han gjort siden han ligger langt bak på grunn av sykdom. Selv om han har trukket seg fra konkurransen, fortsetter turen.

Heinesen har tidligere vært meldt savnet, men er nå funnet i god behold. Heinesen befinner seg nå på Joatka. Han har pådratt seg matforgiftning og har vært hindret på grunn av dette. Heinesen hadde som utgangspunkt at han ville være med i Finnmarksløpet på grunn av turens del og ikke hovedsakelig for å hevde seg i teten.

- Skal jeg være etterpå-klok burde jeg aldri ha startet med matforgiftning. Med så mange mennesker og oppmerksomhet rundt seg er det vanskelig å ta en avgjørelse om å likevel ikke starte, forteller Heinesen.

"Hundene har det fint, men det er litt tungt for dem siden sleden min er såpass tung og går igjennom snøen". Heinesen forteller at han har med over 30 kg våtfor og at sleden blir lettere dess mer de klarer å spise.

Nå skal Jakup få i seg mat og litt søvn på Joatka før turen fortsetter mot Skoganvarre. -Dersom magen holder på maten regner jeg med at jeg klarer å komme meg til Skoganvarre. Da vil sannsynligvis formen bli bedre. Sist etappe var jeg så dehydrert og sliten at jeg sovnet på sleden.

Hvor langt Heinesen kommer vet han ikke. - Jeg må hvertfall klare Skoganvarre. Etter det får jeg ta det bit for bit.

Partnere