Finnmarksløpet

Webshop

Tore på tur mot Ravnastua

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 10.03.2007 16:35

kiløperen og friskusen Tore Olsen har ankommet Karasjok og startet ved 16-tida videre mot Ravnastua. Han har nå tilbakelagt nesten 300 kilometer av Finnmarksløpet på ski og har gjort unna sin obligatoriske 24 timers hvil.

Tore Olsen startet fra Alta kl 06.04 torsdag morgen. Tore forteller at skituren over vidda har gått veldig bra. Den tøffeste strekket på turen så langt har vært midtpartiet på strekningen mellom Skoganvarre og Levajok. - Der var det veldig løse spor og flatt lys. Den strekningen hadde jeg heldigvis satset på å gå klassisk, noe annet ville vært veldig vanskelig i de løse sporene. Resten av turen har han skøytet. - I dag har det vært et kjempeføre. Mellom null og minus 1 grader hele veien, samt harde og gode spor oppover elva, forteller Tore Olsen fornøyd.

Så langt i dag har Tore skøytet ni mil  og han regner med å være på Ravnastua i løpet av kvelden. Da har han tilbakelagt mellom elleve og tolv mil bare i løpet av dagen i dag. Han er usikker på hvor langt det er mulig å komme i løpet av morgendagen. Det kommer an på hvordan kroppen føles i morgen tidlig og ikke minst om været og føret holder seg bra. Men det er ingen umulighet at Tore klarer å skøyte helt ned til Alta i løpet av søndagen. Da vil han i såfall være i  nå Alta før første hundespann.

Partnere