Finnmarksløpet

Webshop

Vi gratulerer vinneren av 100-mila!

Skrevet av: Elisabeth Andersen/Niels Westphal
Dato: 14.03.2003 15:58

Rune Johansen gjentok bedriften og ble vinner av Finnmarksløpet - åpen klasse over 1000 kilometer. Johansen kom i mål ved Alta Strand Camping klokken 16.18 i ettermiddag, etter å ha brukt 6 døgn 3 timer og 32 minutter på turen fra Alta til Kirkens og tilbake.

Vinner Rune Johansen så forbløffende våken ut etter bare å ha sovet kun 1 til 2 timer pr døgn utenom obligatorisk hviletid. Foto: Rodolphe Escher

Årets vinner av Finnmarksløpet, er født og oppvokst i Alta. Han og kona May-Connie bor på en gård ikke langt fra målområdet på Strand Camping, sammen med barn, en masse hunder og kuer i fjøset. Årets løp er hans sjette start i Finnmarksløpet og hans andre seier. Til Nrk-tv, sa han etter målgang at han hadde følt presset til å starte i år og forsvare seireren fra i fjor. Ikke minst derfor var han veldig glad for å gjøre nettopp det.

Hundene trener han og kona i fellesskap, og i år var det May-Connie som tok hundene med seg og kjørte Femundløpet, mens Rune tok seg av barn og gårdsdriften. I Finnmarksløpet var rollene snudd. I hundemiljøet er det ikke uvanlig at hundekjørene har med seg kona, eller ektemannen som hjelper, eller handler som det heter blant sledehundkjørerne. Men slik gjør ikke Rune og May-Connie det .

- Vi har valgt å ikke gjøre det på den måten. Selv om jeg gjerne kunne tenkt å ha med meg Rune som handler av og til, har vi valgt å ikke gjøre det slik, men ha med noen kjempeflinke gutter som handlere istedenfor, forteller May-Connie. En oppskrift som ser ut til å fungere perfekt. Med seier to år på rad i Europas lengste, og ett av verdens hardeste hundeløp som resultat.

Å vinne fører med seg mange oppgaver - som å snakke med pressen. Ikke så lett etter over seks døgn med lite søvn

Foto: Bente Hagen

Partnere