Finnmarksløpet

Webshop

Jubilant mangler handler

Skrevet av: Trude Berge Ottersen
Foto: Trude Berge Ottersen
Dato: 06.03.2007 22:27

Gunter Kriegel som fylte 40 år 6. mars. Den livsglade tyske jubilanten har bare en bekymring. -Han mangler handler.

Etter to måneders hardtrening i Kirkenes er tyskeren Gunter Kriegel endelig klar for Finnmarksløpet. Men bare nesten. En vesentlig ting mangler før helgens store begivenhet, nemlig handlere. Uten noen frivillige hjelpere, blir han nødt til å stå over årets løp. "No handler, no race"

Tyskeren er sannelig er mann som har funnet roen i livet: "Det er viktig å  stresse ned. Kanskje finner jeg noen i dag, kanskje i morgen. Løpet er jo tross alt på lørdag, ikke i dag" sier 40 åringen med et lurt smil rundt munnen. Han har trua på at en handler eller to vil dukke opp før startskuddet går til helga. Inntil da skal han ta det helt rolig og leke med hundene sine. Etter tre søvnløse netter med trening i Kirkenes-området er både hundene og Gunter selv helt utkjørt. "Nå må vi bare bli motivert for løpet" sier kjøreskolelæreren fra Tyskland, som i 13 år har jobbet med hunder på fritiden. Han innrømmer at det er en dyr og tidkrevende hobby, men det er dette som tross alt er "selve livet" En ekte friluftskar som føler seg aller best når han kjenner vinden i ansiktet. "Det samme gjelder for hundene mine også" legger Gunter til og smiler fra øre til øre.

"Jeg vil prøve meg blant de topp ti. Kanskje til og med 8.plass" sier en ydmyk Gunter som ser på seg selv som elev blant hundekjørerne. "Jeg inntar skolebenken på vinterstid, og lærer av de beste lærerne". Han forteller tydelig stolt at Harald Tunheim har hjulpet han en hel masse før årets løp, mens Abner Hykkerud var en god støttespiller da han deltok på Finnmarksløpet i 2002. Mens vi sitter slik og prater om store navn og idoler reiser Kriegel seg plutselig og vi blir avbrutt av en av fjorårets største profiler; Hans Petter Dalby. Håndtrykk og litt intern hundesnakk blir vekslet, og øynene til den tyske kjøreren avslører at dette er et stort øyeblikk.

Intervjuet blir avslutta med kake, kaffe og sang for tyskeren som ankom Alta på sin 40 års dag. "En perfekt måte å feire bursdagen på. Finnmark er mitt hjem. I am a Finnmarks boy".

Partnere