Finnmarksløpet

Webshop

Lager sportsrevy

Skrevet av: Hanne Larsen Hajdari
Dato: 14.03.2003 09:02

NRK-sportens Audhild Gregoriusdotter Rotevatn og Karl Hans Johansen er i Finnmark for å lage sportsrevyinnslag om Finnmarksløpet. De to følger Tove Sørensen fra Tromsø og hennes ferd gjennom det langstrakte fylket. Rotevatn og Johansen bruker fire dager i Finnmark for et fire minutters innslag i tv-ruta.

- Det er nesten nødvendig med tanke på at løpet er så langt og at kjørerne bruker så lang tid som de gjør. Det er mye venting i en sport som dette. Vi lager en featurereportasje og fire minutter er faktisk det lengste mulige innslaget på sportsrevyen, presiserer Rotevatn.

Finnmarksløpet er ikke akkurat bortskjemt når det gjelder nasjonal mediedekning så dette er kjærkommen reklame for hundesporten. Finnmarksløpet kan takke Audhild G. Rotevatn for at det endelig ser ut til at riksmedia har fått opp øynene for denne spektakulære konkurransen som Finnmarksløpet er.

- Jeg er veldig fascinert av hundekjøring og har hatt denne ideen lenge. Da jeg begynte på sporten i høst sa jeg klart i fra at dette var noe jeg ville gjøre. Dessuten er vi i NRK opptatte av å finne noe annerledes og ekstremt. Dette var en genial sjanse i alle fall for meg til å få fronte hundekjørermiljøet, sier hun.

Med seg til Finnmark har hun NRK veteranen Karl Hans Johansen, som tar seg av kameraføringa. Johansen har 34 års fartstid i NRK hvor han for det meste har jobbet med dokumentarer. Karl Hans Johansen er ikke ukjent med å jobbe i arktiske strøk så værmessig er dette bare barnematen for denne karen.

- Jeg har vært tre ganger i Antarktisk så det er ingen utfordring slik sett å jobbe i Finnmark. De som fryser nå er pyser, sier han barskt. Mannen som har bodd lenge i Oslo kommer opprinnelig fra Rolvsøya i Finnmark så han vet vel hva han snakker om.

Rotevatn og Johansen har fulgt deler av løpet med Tove Sørensens handler-bil for på denne måten å være tett inntil Tove og hundene til enhver tid.

- Vi har vært med rundt på sjekkpunktene å fulgt med i alle gjøremål knyttet opp til løpet. Vi har filmet henne når hun har matet hundene, når hun har sovet, når hun har spist osv, forteller Rotevatn.

Da NRK teamet ankom Polmak torsdag morgen hadde de ennå ikke vært ute i løypa hvor løpet faktisk foregår. Dette kunne Finnmarksløpets egen pressebuss hjelpe til med. Undertegnede fikk æren av å være scooterguide for de to reporterne da de filmet Toves spann i strålende solskinn nedover Tanaelva. Johansen satt bakpå scootersetet mens han filmet spannet fra siden og forfra. De hadde også festet et kamera fremme på sleden til Tove for på denne måten å vise kjøringen sett med hennes øyne.

- Dette tror jeg ble bra sier Johansen etter opptak med et lurt smil. I følge Rotevatn er han ikke akkurat typen som lar superlativene hagle i tide og utide, så dette var tydeligvis veldig bra. NRK reporterne er også veldig takknemlig for samarbeidsviljen til Tove Sørensen.

- Hun har vært det perfekte objekt og utrolig positiv hele veien, skryter Rotevatn.

Sørensen som er eneste kvinne på 100 mila, var et naturlig valg da hun skulle velge profil for reportasjen.

- Jeg leita på nettet og leste mye om Finnmarksløpet lang tid i forveien. Tove var et veldig naturlig valg, sier Rotevatn.

Initiativet med pressebussen mener hun for øvrig er helt genialt.

- Ja, dette er et veldig bra tilbud til pressen. Det er helt topp at vi får anledning til å komme oss ut i løypa når det enn skulle være. Dette må dere fortsette med, avslutter Audhild Gregoriusdottir Rotevatn med ettertrykk.

Partnere