Finnmarksløpet

Webshop

VELKOMMEN TIL FINNMARKSLØPET 2003

Skrevet av:
Dato: 02.03.2003 23:19

For 23. gang går Europas lengste sledeløp av stabelen, og vi ønsker kjørere, støtteapparat, publikum og ikke minst pressen velkommen til å være med på arrangementet.

I år legges hele traseen om og løpet blir et virkelig Finnmarksløp som går fra Alta, tvers gjennom fylket til russegrensa og Kirkenes, og tilbake til Alta igjen! En distanse på 1040 km.

Startskuddet går lørdag 8. mars og i løpet av en uke skal kjørerne forsere mil etter mil i kulde og snø, og mesteparten av tiden uten annet enn sine firbente venner. Noen legger ut på en strekning tilsvarende Oslo-Mosjøen, mens andre synes det holder med en tur nesten like lang som fra Oslo-Bergen.

Det konkurreres også i to klasser:

  • En åpen klasse der spannet består av 14 hunder som skal løpe 1000 km.
  • En begrenset klasse der spannet består av 8 hunder som skal løpe 500 km.

Årets løp har World Cup-status i åpen klasse og NM-status i begrenset klasse. Den begrensede klassen er likevel åpen også for utenlandske kjørere.

Foreløpig er 14 spann påmeldt i åpen klasse og 25 spann i begrenset klasse, men erfaringsmessig er det alltid flere som melder seg på i siste liten.

Deltakerne i årets Finnmarksløp kommer fra 6 nasjoner. I tillegg til Norge er også Tyskland, Spania, Frankrike, Østerrike og Sverige representert. Foreløpig deltakerliste finnere dere oå vår web: www.finnmarkslopet.no under ²entrants². Her finnes også tidligere resultater, regler, oversikt over løypa og foto fra tidligere løp.

Det er omlag 100 frivillige jobber med Finnmarksløpet. Løpet har en egen veterinærtjeneste som overvåker hundene gjennom hele løpet. Alle kjørere må legge fram vaksinasjoneattest og ID-kort på alle hundene, og hundene skal gjennom en veterinærsjekk før start. Videre er det dommere som overvåker at løpsreglementet blir fulgt underveis.

Nytt av året er at Finnmarksløpet vil bli fulgt tett av en egen pressebuss. Pressebussen er ett tilbud til deg som ønsker å følge hele eller deler av Finnmarksløpet 2003. Bussen vil følge løpet fra start til mål, og vil fungere som et informasjonssenter for presse og media som følger løpet. I bussen vil det være arbeidsplasser for de som ønsker å jobbe, soveplasser for de som trenger en hvil, samt toalett, kjøleskap m.m. Vi håper at pressebussen kan være fungere som en base enten du ønsker å følge hele løpet, eller kun vil følge deler av løpet.

Bussen blir bemannet av Finnmarksløpets egen presseteam, som vil gi dere all mulig hjelp hvis dere ønsker det. Bussen vil også ha med seg to snøscootere som vil kunne brukes til å frakte fotografer eller andre ut i løypa for å følge løpet så tett som mulig.

Mer informasjon om pressebussen vil dere få senere.

Har dere spørsål så ring: 95 27 30 58 eller send mail til elisabeth@finnmarkslopet.no

Partnere