Finnmarksløpet

Webshop

Større interesse enn noen sinne

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Foto: Snorre Næss og TV-Nord's Trond Anton Andersen
Dato: 03.03.2007 12:41

Medieinteressen for årets Finnmarksløp er rekordstor. Medier fra hele Europa vil innta Alta i løpet av neste uke.

TV-Nord fortsetter sin eminente satsning og kommer også i år til å kjøre to sendinger daglig fra Finnmarksløpet. Trond Anton Andersen i TV-Nord sier til Finnmarksløpet.no at første sending går av stabelen søndag 11. mars kl. 23.15 og vil i hovedsak dreie seg om 500 km. - Videre vil vi hver dag sende kl 17.30 og 18.30 og en oppdatert sending kl 23.35. Alle sendingene vil også ligge tilgjengelig på nett. I tillegg til sendingene vil vi legge ut mange småsnutter på nett, sier Trond Anton.
Bilde: Snorre Næss i full aksjon med TV-Nords Trond Anton Andersen

TV-Nord fulgte løpet tett i fjor, og klarte med sine sendinger å formidle konkurransen i løpet på en utmerket måte. - Vi skal bli enda bedre i år, vi vil gjøre en forbedring i alle ledd spesielt på nett. Vi har fått med oss veteran i hundekjøring Trond Ørslien, som vår ekspertkommentator. Han vil sammen med resten av staben først og fremst fokusere på konkurransen, men også de gode og artige historiene rundt løpet, avslutter Andersen.

Starten direkte på nett
NRK legger også store ressurser ned i årets Finnmarksløp. Reportasje fra starten blir sendt på NRK1 Sportslørdag. Frokost-TV ønsker under uka gå direkte fra Alta med intervjuer og reportasjer fra løpet. Studenter ved Høgskolen i Finnmark, assistert ved Ulf Dahlslett skal produsere en flerkamera produksjon av starten. Dette ble også gjort i fjor, men ble ikke kjørt direkte på grunn av frykt for server brudd. I år streames denne produksjonen på NRK sin server, og publikum kan se starten direkte på nrksport.no

Lars Monsen
Distriktskontorene i Vadsø og Alta skal ut i felt for å dekke løpet for Nordnytt, Sportsrevyen, Frokost-TV og NRK sine nettsider. På nrk.no blir det masse stoff fra løpet. Både på Nordnytt sine sider, men også NRK sine sider sentralt kommer til å bli preget av artikler og mye levende bilder fra Finnmarksløpet.
Underholdningsavdelingen i NRK sender egen fotograf som skal følge Lars Monsen i 1000 km. Monsen skal også filme selv og det hele blir til et eget program i Monsens serie Nordkalotten 365 som NRK sender til høsten. Noen av disse bildene får du se som reportasjer blant annet i Frokost-TV under løpsuka.

Eget pressesenter
På grunn av rekordstor interesseøkning fra pressen har Finnmarksløpet en større pressetjeneste enn noensinne. I Finnmarksløpets egen pressebuss stiller avisa Nordlys tre egne journalister som skal dekke løpet for sin egen avis med reportasjer og video fra løpet. Mushermagazine i Spania sender journalist og fotograf med samme bussen. Magne Ek fra Finnmark Dagblad er i Finnmarksløpsammenheng den mest rutinerte journalisten i pressebussen, og skal dekke løpet offensivt med repportasjer i avis og nett.

Finnmarksløpet har aldri tidligere opplevd en så stor interesse for løpet som i år. Daglig leder i Finnmarksløpet Hanne Rosenberg mener den økte interessen er en kombinasjon av en større generell interesse for hundeløp, flere markante profiler som deltar og flere utenlandske kjørere. Under løpet vil rundt 30 personer på med redaksjonelt stoff for å kunne levere stoff til egne sider og til ekstern presse. Pressesenteret vil ha aktivitet døgnet rundt under løpet. I tillegg vil det produseres stoff både på engelsk og tysk for å imøtekomme den internasjonale interessen.

Partnere