Finnmarksløpet

Webshop

Ny rennleder

Skrevet av: Arne Oddvar Nilsen
Dato: 22.02.2007 22:54

Etter tre fantastiske år som suveren rennleder for det tyngste langdistansearrangementet i Europa, tre år med ei rivende utvikling på alle fronter av arrangementet, takker Marit Honerød Hoveid av som renneleder for Finnmarksløpet. Jan Arne Jacobsen fra Lakselv overtar. Litt kan det bli som å hoppe etter Wirkola, men det er det mange i Alta som har gjort før, og kjenner vi Jan Arne Jacobsen rett så trør han til på kanten slik det høver.

Jan Arne har en lang karriere i langdistansesporten. Så tidlig som i 1991 vant han 8-spann klassen i det hittil lengste av alle 8-spann konkurranser i Finnmarksløpet, nemlig 800 km! I perioden fra 1996 til 1999 var han rennleder for løpet, og nå har han sagt seg villig til å trø til igjen. Finnmarksløpets nettside sendte skriftlig noen spørsmål omkring Jan Arne, hundekjøring og rennlederrollen, og her er hva Jan Arne dukka opp med:

Hva kan man si om meg?

Gift med Vivian, er 48 år, har 3 barn og en elghund.

Jeg prøver for tiden å slakke av på tempoet i min private tilværelse, og prioritere familien, dans og naturopplevelser. Jeg håper Finnmarksløpet vil bli en fin naturopplevelse for både meg, deltakere, arrangører og alle andre som er involvert på en eller annen måte.

Min første hund kjøpte jeg i 1983, en Alaskan Malamute. Det gav meg og familien mange fine turer, sommer som vinter. I den anledningen traff jeg på hundekjørere med skikkelige spann. Jeg ble så betatt av det, at jeg tok veien til Sven Engholm. Der kjøpte jeg en hund, og paret den med en god spannhund hos ham. Samtidig kjøpte jeg to valper hos Arne Nilsen. 

Plutselig hadde jeg et 8-spann, som jeg kjørte mange konkurranser med.  Jeg vant 8-spannsklassen i Finnmarksløpet i 1991, med disse hundene.

Jeg sluttet med hundekjøringen på grunn av utdannelse og jobb, men jeg ble værende i hundemiljøet på andre måter.

Jeg var leder av Hundekjørerutvalget i Finnmark Idrettskrets i 1990-årene - opp mot år 2000. Jeg var medlem av, og også leder av, Teknisk komité sledehund i Norges hundekjørerforbund fra siste halvdel av 1990-årene - og til ikke for så mange år siden.  Jeg var rennleder for Finnmarksløpet noen ganger på slutten av 90-årene, og har "av og til" oppholdt meg på Skoganvarre, som stasjonsansvarlig. De siste årene har jeg drevet mest med fotball og dans. Vivian og jeg fikk Porsanger kommunes kulturpris for 2006 for vårt arbeid med ungdom i kommunen.

Nå har jeg påtatt meg å være rennleder for Finnmarksløpet. Det kommer til å bli en kjempeutfordring. I stille stunder har jeg i mitt indre lurt på hva i alle dager har jeg gitt meg ut på. Jeg skulle ha holdt meg til sjekkpunktet på Skoganvarre i stedet, for der er det hele gjort unna på ett døgn. - Så snakket jeg med Hans Petter og Hanne på Finnmarksløpskontoret, og da ble det hele snudd til. DETTE BLIR ARTIG!

Da skjønte jeg at: jeg omgir meg med mange positive mennesker som administrerer Finnmarksløpet, legger til rette for at kjørerne, pressen, publikum og for meg som rennleder.

DETTE SKAL DET BLI ARTIG å få være med på, sammen med dere!

Partnere