Finnmarksløpet

Webshop

Sjekkpunkt nedbrent

Skrevet av: Kristoffer Leistad
Dato: 21.02.2007 08:32

Rundt 03:00 natt til onsdag 21. februar tok hovedhuset ved Levajok-fjellstue fyr. Finnmarksløpet sitt løypemannskap lå på fjellstua.


FOTO: Pål Johansen

Da første brannbil ankom Levajok etter tre kvarter, var fjellstua overtent. Ingen menneskeliv gikk tapt.

Finnmarksløpet hadde løypemannskap som sov i en av hyttene til fjellstua. Pål Johansen, som har ansvaret for løypemerking i år, ble vekt av oppsitter Anne Margrethe Krogh, Molle, kl. 03 og spurt om å hjelpe til. - Jeg ble med til hovedhuset for å prøve slukke brannen, men oppdaget fort at vi ikke kom til å klare det, sier Pål Johansen da vi prater med han litt over kl. 09 på morgenen.

Det befant seg to personer i bygget da det tok fyr, begge kom seg fra flammene uten skader. Oppsitter Molle, på fjellstua fikk bare med seg en parkas og litt klær da hun måtte forlate bygget

Det ankom brannbilder fra både Tana, Karasjok og Utsjok(Finland) for å slukke brannen, men på grunn av temperatur ned mot minus 30 grader holdt ikke utstyret lenge. Etter en halvtime med intenst arbeid måtte de gi opp, vannet frøs i slangene på grunn av den ekstreme kulden.

Levajok har vært sjekkpunkt i Finnmarksløpet i mange år, og Hans Petter Dalby, hundekjørerveteran og ansatt ved Finnmarksløpets administrasjon sier at tankene går til Molle, og endelig godt ingen kom til skade. - Vi har allerede mottatt signaler om at styret ved fjellstua ønsker et raskt møte med Finnmarksløpet for å finne en løsning på hvordan vi nå løser alle utfordringene. Alle hyttene er inntakt, så utfordringen blir bespisning og opphold for publikum, handlere, presse og Finnmarksløpets crew, sier Hans Petter til Finnmarksløpet.no


Levajok slik vi husker det.

Partnere