Finnmarksløpet

Webshop

Hard natt for 400 km

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 03.02.2007 12:10

Elisabeth ute av tetstriden

I følge Femundløpet.no var det omkring 30 kjørere som kom seg over, mens resten ble liggende værfast på nordsiden av høgda. Forhåndsfavoritt Elisabeth Edland har nok vært en av kjørerne som blei liggende. Hun er dermed ute av kampen om de jeveste plassene i årets løp.

To spann inne på Søvollen

Det kjøres imidlertid tøft i teten på 400 km. Med minimal hvile på Femundtunet er målet for mange her, Søvollen og 8-timer obligatorisk hvile. Også i denne klassen blir det et rotterace mellom de obligatoriske hvilene. Jon Svenstad fra Sokna ligger nå i tet, og har akkurat kommet inn til Søvollen. Han har tatt Terje Hilmarsen fra Bardu med 36 minutter fra Femundtunet. Knut Olav Grimdalen og Mona Kolstad følger på plassene etter. Stein Johnsen fra Storslett har også meget bra fart i spannet, men har valgt å hvile 2,5 time på Femundtunet. Tre spann har til nå brutt årets Femund 400 km.

I Femund 600 km er de nå ute på en tøff 13 mils etappe til Grimsbu. De lokale kjørerne Bente Jahnsen og Ketil Reitan ligger i tet med ett kobbel på seks kjørere like bak. De ventes inn til Grimsbu sen formiddag.

Partnere