Finnmarksløpet

Webshop

Femundløpet 2007 starter i morgen

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 31.01.2007 13:28

Startskuddet for Femundløpet går torsdag 1. februar kl. 20.00 i Bergmannsgata, Røros

Det er på langt nær rekorddeltagelse i Femundløpet i år. Med ca 120 spann totalt i 400 km og 600 km, ligger løpet 10-20 spann under de foregående år. Årsaken tillegger pressesjef for løpet, Rolf Øvrum, de ustabile vinterforholdene.

- Det er først nå de seneste ukene kong vinter virkelig har inntatt Femundsområdet. Bare den siste uka har det kommet nesten en meter snø. Mildværet i etterkant har forhåpentligvis klart å pakke en del av snøen slik at det skal bli en brukbar såle, sier Øvrum. På grunn av manglende kulde er det heller ikke is på Femunden, noe som har ført til at arrangøren måtte finne en alternativ trase på land. - Hundeløp blir det uansett, slike utfordringer er vi vant til å takle, kommenterer Øvrum.

Ny trase

Femundløpet 2006 var et ekstremt løp. På grunn av været, men også på grunn av en vesentlig endring av traseen. Det ble lovet endringer til 2007 løpet, og det har arrangøren delvis fått til. - Grunnet de vanskelige snøforholdene er nok løypeprofilen mye den samme som i fjor, men vi har kortet ned distansen med 40-50 km, slik at den nå er rett over 600 km og ikke nærmere 700 som i fjor, sier Rolf Øvrum til Finnmarksløpet.

Sterkt felt

I Femund 600 (12-spann), stiller Team Norway med 4 spann. Robert Sørlie, syv ganger vinner i Femund, 3 ganger i Finnmarksløpet og 2 ganger vinner Iditarod, må finne seg i å være favoritt. Det ryktes at Robert bare skal finpusse formen til Iditarod og at han kanskje ikke kjører for å vinne Femundløpet. 4 spann - 48 hunder skal prøves ut. Det er på grunnlag av Femundløpet at teamet plukker ut de 17 hundene som skal få være med til Alaska.

Andre spann som sikkert vil være med i teten i Femund er Bente Jahnsen (kona til Pete Jahnsen), og Gorm Engen, kjører spannet Erle Franzen vant Finnmarksløpet 500 km 2006. Stein Håvard Fjestad, Nina Skramstad, Trond Ørsllien og Tom Frode Johansen har også spann som sikkert kommer til å hevde seg.

I Femund 400 (8-spann) er Elisabeth Edland et navn som må regnes med. Fjorårsvinner av 8-spann Pasvik Trail, kjørte styggfort på Gausdal Maraton tidligere i år. Ellers stiller også fjorårets vinner av Femund 400 og årets vinner av 8-spann Alta 2-dager, Tommy Larsen fra Furuflaten til start. Mona Kolstad som gjør comeback i langdistanse og outsider Katja Petrell har også sterke spann.

Ønsker lykke til

Daglig leder ved Finnmarksløpet Hanne Rosenberg, sier alle hundeinteresserte følger med Femundsløpet. Vi ønsker arrangøren og alle deltagere lykke til, vi krysser fingrene for dere og følger spent med på nett, sier Rosenberg.

Løpet følger dere på www.femundlopet.no

Partnere