Finnmarksløpet

Webshop

Sametingets president åpner Finnmarksløpet 2007

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 07.12.2006 10:30

 Sametingets president Aili Keskitalo, kommer til Alta for å forestå den offisielle åpningen av Finnmarksløpet 2007.

Finnmarksløpet har de senere årene vært opptatt av å ha en høytidlig ramme rundt åpningen. Etter hvert har vi hatt en tradisjon på at selebriteter står for dette. Forhenværende Kronprinsesse Martha Louise, tidligere ordfører i Alta Kommune Eva Nilsen og ikke minst nåværende ordfører i Alta Geir Ove Bakken samt Kyst og Fiskeriminister Helga Pedersen har blant annet forestått begivenheten.

Viktig

Hanne Rosenberg i Finnmarksløpet sier det er en stor glede å få Aili Keskitalo til å åpne Finnmarksløpet 2007. - En kjerneverdi for arrangementet er å kombinere tilhørighet og identitet med lokal kultur og historie.  Løpet har utviklet seg til å bli et stort arrangement, og det er viktig å sette løpet i riktig perspektiv, sier Rosenberg.

Profilerer Finnmark

I en kommentar til Finnmarksløpet sier Aili Keskitalo at det først og fremst var veldig hyggelig å bli spurt. - Finnmarksløpet er blitt ett stort sportslig arrangement, men også en kulturell opplevelse som er med på å profilere Finnmark og den unike naturen vi har her oppe, sier Keskitalo. Videre understreker Sametingets president at det er ønskelig og viktig med kommunikasjon og samarbeid. Dette engasjerer også Hanne Rosenberg. - Finnmarksløpet er unikt i forhold til at løpet går over hele fylke og binder Vest- og Øst-Finnmark sammen. Vi er generelt opptatt av å ha et godt samarbeid med alle involverte parter der løpet går. Spesielt har vi fokus på reindrifta i de områder hvor dette er aktuelt, avslutter Rosenberg.

Sametingets president åpner Finnmarksløpet kl. 11.50, lørdag 10.mars 2007.

Partnere