Finnmarksløpet

Webshop

Konkurranse om teten

Skrevet av: Hanne Rosenberg/Jon-Arne Wilhelmsen (foto)
Dato: 13.03.2003 16:58

Da Rune Johansen startet ut fra Levajok kl. 14:11 i formiddag etter 8 timer og 1 minutts hvile, så det ut til at han skulle få fortsette alene i teten, men Ralph Johannessen fra Dagali startet overraskende ut fra Levajok kun 39 minutter etter Rune. Det er kamp om teten.

Rune Johansen startet ut fra Levajok kl. 14:11 i formiddag etter 8 timer og 1 minutts hvile. Ralph Johannessen fra Dagali startet overraskende etter kl 14:40. Johannessen hadde da bare hvilt 3 timer og 2 minutter. Johannessen skaper nå spenning. Han har riktignok mindre hvile i hundene, men kan allikevel ha noe der som gjør at han tar denne sjansen på å nå igjen Rune.

Fra Levajok til Karasjok er 90 km og på dette føret tar det minst 7-8 timer før de ankommer neste sjekkpunkt. På Karasjok er det en 8-timers obligatorisk hvil før siste strekket til Alta og målgang. Ralph har nok vurdert det slik at denne lange hvilen vil kunne kompensere for lite hvil på Levajok. Dette strekket vil si oss mye om hva som bor i de forskjellige spannene og hvordan utviklingen vil gå videre.

Kanskje er det spesielle hundeteltet som Ralph Johannesen er alene om å bruke, som gjør at han kan holde stor fart i spannet sitt? Foto Jon-Arne Wilhelmsen

Partnere