Finnmarksløpet

Webshop

- Kongefølelse

Skrevet av: Mina B. Sveen
Dato: 10.03.2006 12:40

- Det var veldig sterkt å komme i mål, sier en sliten men lykkelig Hans Petter Dalby, som tok sølvet på hundremila i år. Til tross for et kanonløp vil ikke 34-åringen stille på denne distansen neste år. - Det koster for mye, og jeg har ikke tid til noe annet enn jobb og trening, forklarer han noen timer etter målgang. Han tar seg likevel tid til å snakke med oss midt i hundestell og før en sårt tiltrengt dusj. - Jo, jeg er sliten nå, men når du kommer i mål på hundremila er du rimelig fornøyd med deg selv, sier han. Dalby har fått skryt for hundestellet hele veien, og er tydelig opptatt av deres ve og vel.

Rørende gest

- Det er jo det jeg føler for hundene som gjør at jeg starter år etter år. Rett før jeg kom i mål måtte jeg bare stoppe nedi bakken der og takke alle hundene. Jeg ville gjøre det før vi kom opp i kaoset rundt målområdet, sånn at vi fikk fred, forteller hundeelskeren. Etter den rørende gesten gikk han i mål på sølvplass etter et spennende kappløp, der han tidlig kom med i medaljestriden.

- Joda, jeg skal klare å slutte nå, sier han, men innrømmer at han sikkert kommer til å kjøre 50-mila. - Det koster ikke så mye trening og krefter. Med all den tida jeg bruker på hundestell og trening før hundremila blir jeg en asosial nisse, og det har jeg ikke lyst til å være. Når jeg deltar i femtimila blir det litt mer tid til å være sosial, jeg har jo ikke lyst til å være aleine bestandig, sier han lurt.

Skedsmogutten alle, ikke minst den kvinnelige delen av publikum, snakker om, vil ikke bli en som prioriterer hundene foran en eventuell familie.

Hardt arbeid

- Men jeg kommer jo til å ha hunder da, presiser han. - Men jeg vil trene fordi jeg har lyst, ikke fordi jeg må. Nå er det bare jobb til fire, få hundene i bilen og komme seg ut og trene. Jeg har hatt 21 hunder i trening, og uten handleren min hadde ikke dette gått. Dalby har ikke bare hundene å ta seg av, han er også kontaktlærer for en femteklasse i Øvre Alta, og er en travel mann. Etter løpet tar han seg likevel tid til en liten feiring: - Det blir vel to øl, og så er jeg ferdig, ler han, før han må legge på og gå for å nyte varmtvannet.

Partnere