Finnmarksløpet

Webshop

Opptatt av mer enn energi

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 10.03.2006 12:18

- Som selskap er vi opptatt av mye mer enn bare å produsere energi, sier informasjonssjef i Statkraft, Bjørnar Olsen. Vi har alltid støttet de lokalsamfunnene og regionene hvor vi har anlegg og aktiviteter, på forskjellig vis. Finnmark er jo et av de fylkene hvor selskapet er sterkt representert, bl.a. med kraftverket i Alta. - Derfor er det helt naturlig for oss å støtte et så positivt tiltak som Finnmarksløpet, understreker Olsen.

Seriøs næringslivsaktør

- I tillegg til å være en seriøs næringslivsaktør, legger vi som selskap - også stor vekt på det samfunnsansvaret som følger av vårt omfattende engasjement som kraftleverandør. Dette er et ansvar vi tar alvorlig, enten det dreier seg om støtte til lokale kulturtiltak eller annet. Derfor var det ikke spesielt vanskelig å gå inn på samarbeid med Finnmarksløpet når den forespørselen kom i sin tid, sier Olsen.

VINNERE: Her er alle vinnerne av 100-mila samlet forran isveggen i målområdet (Foto: Dag B. Urdal)

Felles verdier

- Vi deler mange av de verdier som også Finnmarksløpet er opptatt av; det enkle friluftslivet, gleden over naturen og det den har å by på. Ved å støtte dette glimrende arrangementet håper vi at folk flest også skal få et mer nyansert bilde av oss, fortsetter han. - Vi har stor respekt for det Finnmarksløpet har fått til. Løpet er unikt, både i norsk og europeisk sammenheng, samtidig som vi ser at det er en viktig aktør i lokalsamfunnet. Så jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal fortsette å utvikle dette samarbeidet til beste for begge parter, også i tida framover, avslutter Olsen.

Partnere