Finnmarksløpet

Webshop

Trist det er over

Skrevet av: Maria johansen
Dato: 10.03.2006 08:43

De to første spennene har kommet til mål. Det er over. Men for noen er det litt blandede følelser for det. Handlerne Maren Østvold eller "Karen hund" som hun også bli kalt og Ragnhild Sandnes, sitter utafor håndverkshuset, med en litt vemodig følelse.

- Jeg trodde det skulle bli godt å komme hjem, men egentlig så er det litt trist. Vi har hatt det så koselig og sosialt på turen, forteller en sliten Maren. Ragnhild nikker enig. - Alt vi har trent for i høst er nå forbi, legger Ragnild til. Jentene som gikk på Øytun i fjor, valgte å bli et år til i Alta, for å trene hunder og jobbe som handlere i Finnmarksløpet.

Maren, Hans Petter Dalby sin handler, reiser nå snart hjemover igjen.- Det har vært utrolig fint å være med på dette, men det krever mye og er masse jobbing. Savner det å kunne dra på bål og koseturer med hundene, men det har ikke blitt tid til det. All tid går til trening.

Selv om Hans Petter også syns det var litt vemodig og krysse målsterken, sa han også at dette var nok kanskje siste gangen han kjørte 100 mila. Ikke for det at det var problematisk å kjøre, men det krever så utrolig mye i forkant. Det ligger som kjent flere hundre mils trening bak et hundespann i Finnmarksløpet, så det er ikke vanskelig å skjønne at det krever mye tid og forsakelse.

Og ja, det er litt trist.Trist at det er over for denne gang, og trist at Hans Petter gir seg.

Partnere