Finnmarksløpet

Webshop

Mental styrke og taktikk avgjørende

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 09.03.2006 19:59

Mens Harald Tunheim nå holder på å gjøre seg klar til å kjøre ut fra Karasjok etter den obligatoriske hvilen på 8 timer, går spekulasjonene høyt i FL-kafeen nede i Alta sentrum. Tunheim får gode odds rundt bordene, mens spekulasjonene mht. hvem som kan gjøre ham striden verdig på de gjenstående 13 mila fram til målgang, varierer desto mer.

Det hersker stor enighet om at Harald (man er på fornavn med kjørerne i dette miljøet, må vite …) har et enda bedre spann i år, enn det han hadde i fjor. Det holdt som kjent, nesten helt til mål, men bare nesten også. For Roger passerte ham nærmest på mållinja den gang. - Det skjer ikke i år, i følge de lokale ekspertene (og dem er det mange av i Alta nå om dagen). - Han har full kontroll nå og kjører helt etter sin egen pauseplan, sies det - mens man henviser til ”vanligvis pålitelige kilder”. - Harald har lagt opp strategien helt etter måten Roger kjørte på i fjor. Godt å vite.

Ellers har andre fått med seg at Hans Petter har kjørt svært bra på elva oppover mot Karasjok, til tross for at han fra tid til annen byttet på å la noen unghunder få hvile i sleden. - Han har på ingen måte slakket av på ambisjonene om å komme på pallen. Andre mener å ha registrert trøtthetstegn i spannet. Dette holder ikke til mål, påstås det, mens andre tvert i mot mener at taktiske vurderinger og økonomisering med kreftene nettopp er Hans Petters store styrke.

Nei, da tror man mer på May-Conny, hun er tøffere enn toget - og har definitivt raskeste gjennomsnittsfart av de tre. Dessuten er hundene hennes snart på hjemlige trakter. Når de forstår at det bærer hjemover, er det ingenting som kan stoppe dem, sies det. Det høres jo fornuftig ut. Hva så med Tore Bergby? Ja, si det - han har jo et ujevnt spann i år, men han har lurt folk før. En erfaren og taktisk ringrev dette her.

Sånn går timene, mens folk venter på nærmere observasjoner fra løypa. En ting er imidlertid alle enige om, ingenting er avgjort før folk har passert Jotka. Stalltipset er imidlertid at Tunheim trolig vil dukke opp i målområdet en eller annen gang mellom 03.30 og 04.30 i otta i dag.


Inntrykk fra Finnmarksløpskafeen 2006 (Foto: Dag Urdal)

Partnere