Finnmarksløpet

Webshop

- Gøy å se løpet fra innsiden

Skrevet av: Mina B. Sveen
Dato: 09.03.2006 14:32

Som en av over 350 frivillige har Haakon Pedersen (21) tatt seg fri fra en hektisk studietilværelse for å ta i et tak for at Finnmarksløpet skulle bli virkelighet i år også - uten å få en krone igjen. - Vi fikk mat da, smiler han, og er fornøyd likevel. - Men, undrer han, vi kunne kanskje fått en kulepenn eller noe sånt med logoen, liksom for å bevise at vi har vært her? - Jaja, det er ikke så nøye, kommer han frem til. Den ikke spesielt kravstore friluftslivsstudenten har registrert kjørere på sjekkpunktet på Jotka fjellstue. Han har tatt seg av hunder som er satt igjen, og mye annet, og dermed gjort en viktig jobb for Finnmarksløpet. Om det ikke var betalt, fikk han ihvertfall opplevelser tilbake.

Kjørere i "Legoland"
- Vi fikk jo snakke med noen av kjørerne, de som var i form til det, og vi fikk sett Finnmarksløpet fra en side som ikke så mange andre ser det, men det morsomste med å være med var å få se hvordan trekkhundene oppfører seg når de er i felten, sier Haakon. - Noen av dem var friske og fine og hoppet etter å få mat, mens andre nesten ikke klarte å spise. - Det er omtrent likedan med kjørerne, noen er glade og fornøyde og prater, men andre er helt i"Legoland", flirer han.

Spennende med hunder
Det var likevel hundene som fascinerte mest: -Jeg har bare sett trekkhunder når de er opplagte og klare for tur, så kontrasten var stor til å se dem stille og slitne på sjekkpunktet, forklarer han. Nå skal han imidlertid snart få prøve seg på hundekjøring selv. Friluftslivsklassen til Haakon skal snart på tur med hundespann. - Det gleder jeg meg skikkelig til, smiler han, og legger til at det blir ikke helt ennå, den neste turen på programmet er topptur. Den aktive studenten ser ikke bort fra at det blir Finnmarksløpet neste år også - hvis noen maser litt.

Partnere