Finnmarksløpet

Webshop

Alta-ordføreren: - Jeg stiller til start!

Skrevet av: Mina B.Sveen
Dato: 08.03.2006 17:16

- Jeg følger løpet på nett hver dag, og er oppdatert på det som skjer i løypene, sier ordfører i Alta, Geir Ove Bakken. Han har likevel ikke noen spesiell favoritt, alle som stiller til start er veldig gode, mener han. - Det er jo de beste menn og kvinner i Norge som er med her, sier han.

Ordføreren er selv ivrig friluftsmann og glad i hunder, men det skorter ofte på tid til å dyrke hobbyen. Ordføreren får noe mykt i blikket når han snakker om naturen i Finnmark, Vidda og turer han har vært på, og innrømmer at han gjerne skulle vært en av kjørerne på startdagen. - Jeg stiller hvis noen kan låne meg et hundespann, sier han. En av de sentrale verdiene i løpet er samspill mellom hund og menneske, og det er jo veldig spennende, mener Bakken, som drømmer om langtur på Vidda.

Internasjonalt rennomé

Finnmarksløpet har også en markedsføringsverdi for Alta. - Finnmarksløpet er kanskje det aller beste produktet vi har å vise frem, sier ordføreren. Han gleder seg over den positive oppmerksomheten arrangementet gir kommunen og fylket, og legger vekt på at det fronter verdier som samarbeid, renhet, lys og god plass. - Dette arrangementet gir oss et internasjonalt rennomé, og markedsfører Nordlysbyen og vinterfinnmark på en god måte, sier han.

Det er ikke tvil om at ikke minst turistnæringen profitterer på at Finnmarksløpet skaper blest om kommunen. Mange utlendinger legger turen til Alta vinterstid, og det er ikke tilfeldig. - Reiselivet blomstrer vinterstid, og Finnmarksløpet og Borealisfestivalen er avgjørende for dette, sier Bakken, som tror det også har en overføringsverdi på sommerturismen.

Bygger byen rundt Finnmarksløpet

- Det er veldig bra at vi har fått start og mål i sentrum, og senere blir det også en permanent portal her i enden av gågata, peker ordføreren, som har tatt seg tid til en rast i kafeen på Håndverkshuset. Han synes det er fint å få dette i sentrum, og tenker seg flerbruk av traseen for Finnmarksløpet, der turister og fastboende kan være med på turer langs løypa. - Vi bygger byen rundt Finnmarksløpet, smiler han.

Som ordfører og interessert har han fulgt løpet i mange år, og synes arrangementet rundt er blitt bedre og bedre for hvert år. - Hele byen er jo engasjert, sier han begeistret, og trekker frem den frivillige innsatsen som legges ned for at løpet skal gå av stabelen. - Vi er avhengig av de frivillige, og jeg tror det må være et slikt engasjement rundt løpet uansett om det blir flere som får betalt for å være med. Før han forlater kafeen til fordel for en travel ordførerhverdag, minner han om at det er Kvinnedagen i dag: - Dette løpet og den frivillige innsatsen rundt har gitt oss mange gode kvinnelige lederskikkelser her i byen!

Partnere