Finnmarksløpet

Webshop

Fantastisk tur - som gav mersmak!

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 08.03.2006 15:10

- Hadde jeg vært en tryllekunstner, kunne jeg ikke klart å trylle fram noe mer fantastisk enn den opplevelsen Finnmarksløpet har vært! Det sa en sliten, men svært fornøyd rookie - Dan Ditlevsen i en spontan kommentar til løpet da han krysset mållinja i Alta like før klokka ett i dag. - Denne turen har bare vært fantastisk, i følge førstegangskjøreren fra Sortland.

Ikke lenge etter kom også Paul Antoni Nilsen (på bildet) fra Vadsø også i mål etter sin 500 kilometers tur over Finnmarksvidda. Han var som Ditlefsen, også svært fornøyd med turen og opplevelsen, tross både kulde og laaange mil. For oss som sto rundt dem i forbindelse med målgangen, var det bare latter og smil å registrere. Det virket nesten som om begge syntes det har vært et privilegium å få lov til å være med, selv de faktisk sjøl har måttet ofre både tid, penger og en hel masse svette for å være med på dette eventyret.

- Til tross for alt slitet har det vært en fantastisk lærerik og spennende tur dette her, sier Ditlefsen, som heller ikke syntes kulda var så ille. Vi som kjører hund er jo vant med litt av hvert, fortsetter han. Han er riktignok førstegangskjører i FL-sammenheng, men har holdt på med hund siden han var 14. Som de fleste andre i dette gamet, har han blitt hekta, hundekjøring har blitt en livslang fascinasjon.

Han er ikke mindre fascinert Nilsen. - Det å få oppleve den storslåtte naturen, som f. eks over Gaissene i går, og den unike samfølelsen og kommunikasjonen med hundene som jeg har gjort på denne turen, gjør det verdt å holde på med sledehundsport understreker Nilsen. - Det veier opp for både mangel på søvn, kulde og slit, sier han.

Begge er for øvrig sikre på at de kommer igjen, kanskje til og med på 100-mila, etter hvert, og de bekrefter sånn sett at hundekjøring handler om en form for ”kronisk tilstand” som det er vanskelig å bli kvitt.

Partnere