Finnmarksløpet

Webshop

Fantastisk fellesskap

Skrevet av: Hanne Rosenberg/Niels Westphal (foto)
Dato: 12.03.2003 19:03

Alle de fire kjørerne Martinez fra Catalonia, Utstøl fra Norge, Kohnert fra Sverige og Hirz fra Østerike var enstemmige i sin beskrivelse av løpet. For alle hadde det vært viktig å kjøre sammen.

De fire hadde byttet på å ligge foran i feltet og de hadde vært et team hvor alle hadde bidratt på sin måte på forskjellige områder til forskjellige tider. De har opplevd all slags type vær fra mildvær og regn, stiv kuling, snøfokk og strålende solskinn. Det hadde vært nok av utfordringer og alle takket hverandre for støtten.

Ett sterkt team: Fra venstre; Miguel, Gehard, Bjørn og Torsten

Disse fire kjørerne hadde med seg hvert sitt handler team som også har utviklet et fellesskap i løpet av konkurransen. Bjørn Utstøls kone, Nina var meget stolt av Bjørn og understreket at dette hadde vært fantastisk også å være med som handler. Handlerteamene til disse fire kjørerne har også utviklet et fellesskap og vennskap. De har tilbrakt mange timer sammen på sjekkpunktene og blitt godt kjent. Martinez handler og kone, Helena Maz var også strålende fornøyd med mannens innsats. For henne var det også en stor glede å få lov til å ha nærkontakt med hundene igjen. Til daglig hjemme i Catalonia er det hun som tar seg mye av stell og omsorg av hundene og for henne har det derfor vært hardt og ikke kunne være i nærheten av dem i løpet av konkurransen. Da har det vært godt å ha de andre handlerene å snakke med, utveksle erfaringer både om hunder og andre ting.

I kveld skal alle kjørerne og dere handler ut å spise middag sammen og feire bragden det er å gjennomføre Finnmarksløpet.

Partnere