Finnmarksløpet

Webshop

I flokk og følge til mål

Skrevet av: Hanne Rosenberg/Niels Westphal (foto)
Dato: 12.03.2003 18:46

I flokk og følge kom de tre siste kjørerne i mål i Alta kl 17:47 onsdag. De tre Torsten Kohnert, Sverige, Bjørn Utstøl, Norge og Miquel-Angel Martìnez fra Catalonia har holdt følge i store deler av løpet. Helt fra Levajok har disse tre pluss Gerhard Hirz fra Østerrike kjørt sammen.

Det var stor glede blant kjørerne da de krysset mållinja. Publikum kunne se tre staute karer som tok hverandre i hendene, ga hverandre en klem og takket for et fantastisk fellesskap som hadde utviklet på turen over fra Levajok og fram til Alta.

Takk for turen. Miguel-Angel Martinez og Torsten Kohnert

-Men hvor er Gerhard? spurte de hverandre da de hadde summet seg litt. De hadde jo kjørt sammen , men Gerhard hadde større fart i spannet og hadde kjørt fra dem noen mil før mål og de hadde ventet å se han i målområdet. En kort stund rådet det forvirring og rennleder sendte ut en scooter for å se etter Gerhard. Scooteren kom raskt tilbake da de hadde sett Gerhard i sporet. Kl 18:07 krysset østerrikeren mållinja med et undrende blikk. Han hadde kjørt skogsløypa ned Detsikalia, mens de andre hadde kjørt veien. På dette strekket kan kjørerne selv velge hvilket spor de vil velge. De tre andre kjørerne kom derved først ned på elva og fortsatte ned til Alta og mål. Hirz stoppet da han kom ned lia og ventet en halv time på de andre. Han snacket hundene og så at hundene ville legge seg ned for å sove og besluttet å kjøre videre for ikke å få en parkering. På dette punktet er det bare en mil fram til mål.

På denne bakgrunn var det ikke rart at han var noe forundret da han så de andre i målområdet.

Partnere