Finnmarksløpet

Webshop

Strategen Arne Liaklev lurer i bakgrunnen

Skrevet av: Dag B. Urdal/Hilde Porsanger
Dato: 06.03.2006 19:20

Arne Liaklev kan ennå komme til å blande seg inn i tetstriden i 50-mila, som nå går mot slutten. Han har alt kjørt inn en halvtime på de Frantzen og Skramstad som ligger først i sporet på vei ned mot Alta. Liaklev har disponert hvilen helt annerledes enn de to foran og har åpenbart mye mer å gå på enn dem.

De to lederspannene ligger og puster hverandre i nakken nå. Selv om farten er bra, begynner hundene å merke påkjenningen etter 50 mil foran sleden. De to har trolig øyenkontakt nå. Det kan stresse dem begge og bidra til at de tar ut mer av hundene til at det hol der helt til mål.

Det er her Liaklevs taktikk kan vise seg å være avgjørende. Han har hvilt mye mer tidlig i løpet, da forholdene var atskillig tøffere enn de er nå. Dette kalles ”Last Minute Push” for de innvidde. I praksis betyr det at han har økonomisert så mye med hundenes krefter at han kan hente ut maksimalt med energi i det siste og avgjørende øyeblikket. Det er muligens det den godeste Liaklev har i tankene nå. Uansett er ikke løpet avgjort før første spann krysser mållinja ned i Alta nå en gang mellom 19 og 20 i kveld.

Siste: Liaklev er nå observert som nummer to nedover. Dessuten går det rykter om at en av de to som lå i tet, trolig Skramstad, kan ha rota seg av sporet og dermed tapt noe tid.

Partnere