Finnmarksløpet

Webshop

Ingenting er avgjort

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 06.03.2006 07:59

Ingenting er avgjort i Finnmarksløpets 500 km klasse. Inn til sjekkpunktet på Jergul, skiller det under en og en halv time mellom nr. 1 og nr. 5 og ennå er det 130 kilometer igjen.

På Jergul er det obligatorisk hvile i seks timer for alle spannene. Dermed vil alle stille uthvilte til det siste lange strekket Erle Frantsen har holdt tak i teten helt siden starten av løpet. Fortsatt holder hun veldig god fart, men trues nå bakfra av flere kjørere. Særlig Nina Skramstad virker sterk og har holdt større fart enn Frantzen mellom Karasjok og Jergul. Men også Arne Liaklev er det verd å se opp for. Litt dårligere fart enn Nina inn til Jergul, men han rapporteres å ha kjørt med en hund i sleden deler av strekningen.

- Liaklev kjører hundene til Ralf Johannesen. Dette er hunder som gjennomførte 1000 km klassen i fjor og som helt sikkert vil holde stor fart inn til mål, sier kommentator Trond Ørslien.

Rett bak Arne Liaklev følger sterke Kati Meier (Bildet) Fjorårets nr. to skal ikke avskrives i medaljekampen. Kati avslutter ganske sikkert sterkt. Ikke minst er hun selv i veldig god fysisk form, noe som kan være avgjørende mot slutten. Noen minutter bak Meier følger Jan Vidar Dahle. Også han er en erfaren kjører med hunder som er vant til å gå det lange Finnmarksløpet. De holder nok farten helt inn til mål.

Første kjører ut fra Jergul starter kl. 10.15 og vinneren forventes i mål trolig mellom kl. 21-22 i kveld.

Partnere