Finnmarksløpet

Webshop

Tre brøt på Skoganvarre

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 05.03.2006 01:26

Flere av spannene sliter med kulda i kveld. Det merkes både på hunder og kjørere på vei til Skoganavarre. Tre av kjørerne i 500 km klassen har valgt å bryte. En av disse er en av forhåndsfavorittene Elisabeth Edland fra Nannestad. På bildet laste hun av utstyr fra sleden på Skoganvarre. (Foto NRK-Finnmark)

Sprengkulda tar på både hunder og kjørere i natt. Temperaturen på Skoganvarre har foreløpig ikke krøpet lenger ned enn minus 25 grader, men trolig har flere opplevd en effektiv kulde langt under det - på overfarten fra Jotka. Hundene er preget av kulda og mange er stive og utilpass nå. Aslak Prestbakmo, Olav Henke og Elisabeth Edland har valgt å bryte på denne stasjonen.

For øvrig har en rekke av kjørerne alt valgt å dra videre mot Levajok, en strekning på drøye åtte mil over Gaissene, et parti som til tider kan være ganske værhard. Holder været seg stabilt, burde likevel flere av de kvasseste kjørerne i begge klasser klare å komme seg ned til dette sjekkpunktet i timene framover mot soloppgang i morgen tidlig.

Partnere