Finnmarksløpet

Webshop

Spektakulær åpning av Vinterfestivalen i Alta

Skrevet av: Niels Westphal/Dag Urdal/Harald Einarsson (foto)
Dato: 02.03.2006 20:22

Torsdag kveld ble årets Borealis Vinterfestival Alta åpnet med Finnmarksløpet i sentrum. Under et spektakulært og stemningsfullt åpningsshow på den fantastiske snø- og iskatedralen som er reist i Alta, ble de nærmere 80 deltakerne fra 10 ulike land, presentert for publikum.

Tross kulda, hadde mye folk lagt veien ned til Alta sentrum for å få med seg den storslåtte åpninga av vinterfestivalen her i nordlysbyen.

Den lokale jentegruppa Cyanid åpnet det hele med kvasse og vare toner, som om de kom direkte ut av isen i katedralekopien de sto på. Jentene i Zymphelia fulgte opp i samme steming, for skikkelig å understreke at vinteren her nord rommer både magi og muligheter.

Den lyssatte katedralen har fått form etter nordlyset, et tema som også barneteateret tok utgangspunkt i - i sin lille forstilling på katedralens tak. Spennende var det, og stemningsfullt.

Værmeldingen sier at det skal holde seg like kaldt og klart som denne kvelden, så det blir nok mer nordlys også på de hundekjørerene som setter ut fra Alta lørdag på sin vei over Finnmarksvidda.

Partnere