Finnmarksløpet

Webshop

- En fantastisk opplevelse

Skrevet av: Åshild Bye
Dato: 02.03.2006 13:11

Stadig flere blir frelst på hundekjøring og Finnmarkløpet. Fylkesordfører Kirsti Saxi i Finnmark selte opp et hundespann og tok seg en tur i løypa til Finnmarksløpet sammen med folk fra Tana og Nesseby kommuner - Helt fantastisk var tilbakemeldingen.


FINNMARKSLØPET NESTE: Fra v. fylkesordfører Kirsti Saxi, ordfører i Tana Ingrid Smuk Rolstad, varaordfører i Nesseby Nils Gaup. Med på turen var også leder for utviklingsavdelingen i Tana kommune Svein Ottar Helander og Finnmark Reiselivs Eva Steen Johnsen. Foto: Terese Nyborg

Godt kledde, spente og litt smånervøse møtte de opp på Tana Familiecamping en onsdag i februar. Etter en kort instruks om sledekjøring fikk de hvert sitt hundespann, og turen over fjellet til Sjekkpunkt Varangerbotn startet. De første kilometerne gikk med til å bli kjent med sledens bevegelser, finne bremsen og få kontakt med hundene. Dypt konsentrert, klar til å takle humper og svinger i løypa, tok de seg frem i Finnmarksløpstrasèen.

Så, etter en veikryssing, gjennom noe krattskog og over noen skogkledde myrer, begynte de å slappe av på hundesleden. De opplevde hengivne hunder som elsker jobben sin, stillhet - kun lyden av hundepoter som
tasser og sledemeiene som glir stille over snøen, dyrespor i hvit snø og den imponerende utsikten man får skue når Varangerfjorden dukker opp. Med røde roser i kinnene kom de fram til Varangerbotn. De takket hundene, som hadde tatt dem med på en flott sledetur, fra Tanaelva, over fjellet og ned til Ishavet. Den samme intense naturopplevelsen og det unike samspillet mellom hunder og mennesker skal deltagerne i Finnmarksløpet 2006 oppleve, bare i en litt annen skala.

Partnere