Finnmarksløpet

Webshop

- En milepæl for Finnmarksløpet

Skrevet av: Kari B. Thomassen/Thorbjørn Jungård (foto)
Dato: 21.02.2006 10:28

Finnmarksløpet og Alta kommune har inngått en historisk samarbeidsavtale som de neste tre årene skal bidra til økt satsing på Finnmarksløpet - Nå kan vi satse på å utvikle Finnmarksløpet som arrangement og Alta som arrangementsby, sier ordfører Geir Ove Bakken.

Med et kontanttilskudd på 150.000 kroner og praktisk tilrettelegging av start og målgang samt andre tjenester vil Alta kommune bidra til å løfte Finnmarksløpet ytterligere.

- Det skal ikke være nødvendig å gå gjennom de samme formalitetene år etter år, uttalte Bakken på en pressekonferanse mandag formiddag. - Derfor har vi klarert disse for en tid framover og kan heller fokusere på Finnmarksløpets og Alta kommunes framtid.

Alta kommunes byprofil vil komme sterkere fram under dette årets løp da målgangen, som tidligere har funnet sted i Øvre Alta, er flyttet til Alta Sentrum. Dette, og det langsiktige samarbeidet, markeres gjennom reisningen av "Finnmarksløpsportalen" - et monument som skal markere punktet for start og målgang. Portalen skal dessuten sørge for at Finnmarksløpet blir mer enn "kun" et vinterevenement. Løpet skal synes hele året.

Daglig leder i Finnmarksløpet, Hanne Rosenberg, sier at denne avtalen er en milepæl for løpet.

- Finnmarksløpet har som målsetning å bli verdens mest ettertraktede sledehundeløp, og med Alta kommune og andre kommuners samarbeid kan vi raskere nærme oss målet, sa Rosenberg under samme pressekonferanse.

Partnere