Finnmarksløpet

Webshop

Endelig et løp for hele Finnmark

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 11.03.2003 21:50

- Endelig bruker FL hele fylket, i stedet for å kjøre i ring i Vest-Finnmark, sier løypesjef for den østlige traseen av ruta Egil Isaksen. Det har ikke vært få timer med jobbing de siste ukene. Scooteren min ble registrert for 1 ½ uke siden og jeg har allerede kjørt 1500 kilometer. Før løpet er over har den nok passert 2000 kilometer, forteller han.

Isaksen er glad for at løpet endelig går gjennom hele Finnmark. - V i får vist mangfoldet, og det blir lettere å selge løpet da, sier han. Ideen om en slik trase har eksistert i mange år.

Allerede i 1993/94 ble det lansert en ide om et løp som skulle hete Artig Trial og gå igjennom hele Finnmark. Dette ble imidlertid ikke noe av. Isaksen var i stedet med å starte Pasvik Trail. 80 prosent av årets FL går gjennom traseen til Pasvik Trail, forteller han.

Det har ikke kommet noen store klager på løypene og merkingen ennå. Snøforholdene har vært bra i østfylket så løypene skal være gode. Kjørerne skal ha tegnet traseen over på egne kart. Merkestikkene er bare der som en ekstrahjelp, de skal ikke bare basere seg på stikkene, men følge med litt selv, forteller han.

Isaksen har også vært formann i Sør-Varanger sledehundklubb i fem år. - Det er den største sledehundklubben i Finnmark, forteller han. - Klubben dekker Hammerfest, Tana, Sør-Varanger og Båtsfjord. Endringene i FL betyr nå en ny giv for klubben i øst

Foto: Jon-Arne Wilhelmsen

Partnere