Finnmarksløpet

Webshop

Økt aktivitet i øst

Skrevet av: Kari B. Thomassen
Dato: 13.02.2006 15:21

Kommunene i Øst-Finnmark ønsker å profilere seg mer i forbindelse med Finnmarksløpet. Det kom fram da Finnmarksløpets administrasjon, frivillige og representanter for Sør-Varanger, Nesseby og Tana kommune møttes i Varangerbotn før helgen.

Målet med møtet var å gi alle parter en mulighet til å oppsummere og informere om dagens status og aktivitet i forhold til både årets og framtidige løp. Felles for alle kommunene i Øst-Finnmark er et ønske om å kunne samarbeide om felles utfordringer, kunne behandle disse delene med større smidighet. Et eksempel er håndtering av søknader om dispensasjon for scooterkjøring.

Gjensidig profilering

En stor del av arbeidet rundt Finnmarksløpet ligger imidlertid på aktiviteter rundt løpet. Gjennom å skape interesse for løpet hos et bredere publikum vil man forsøke å få folk og media til å vende blikket mot kommunen og de mulighetene som finnes der. Slik kan Finnmarksløpet og kommunene profilere hverandre.

På programmet står alt fra overføring av starten på storskjerm og scootercross, pil- og bueskyting på ski, innføring i hundekjøring og fotokonkurranse. Det er praktisk talt bare fantasien som setter grenser for aktiviteter og profileringsmuligheter.

Flere aktører

Tana og Nesseby kommune har begynt et markedsføringssamarbeid mot Finnmarksløpet 2006. Sammen har de skapt en plakat med program for de dagene løpet går i traktene. Flere samfunnsaktører i området har dessuten vist sin interesse for løpet, noe menigheten i Varangerbotn viser. Menighetshusets kjeller har tidligere stått ubrukt, men pusses nå opp, og vel 500 m² frigjøres for trøtte kjørere og handlere, mens øvrige rom reserveres for andre funksjonærer.


PUSSER OPP: Menighetshuset i Varangerbotn pusses opp for å gjøre plass til Finnmarksløpet.

Det er bare å ønske velkommen.

Partnere