Finnmarksløpet

Webshop

Ingen "the double" for Petter Jahnsen

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 07.02.2006 11:06

Petter Jahnsen vant det nesten 700 km lange Femundløpet i år og 4. mars skulle han vært på startstreken i Alta og klar for å prøve seg på "the double" - vinne både Femundløpet og Finnmarksløpet det samme året. Men en prolaps i nakken stopper forsøket før det er begynt.

- Det er med tungt hjerte jeg må meddele at jeg ikke kommer til start på Finnmarksløpet i år. Jeg har siden tidlig i vinter sliti med nakke prolaps. Noe som medfører at min venstre arm er helt uten krefter. Jeg tok femundløpet som en test på om kroppen ville fungere. Det gjorde den ikke og etter og ha konferert med lege og nevrolog ble jeg sterkt frarådet og stille til start på finnmarksløpet, skriver Petter Jahnsen i en e-post til Finnmarksløpet

MÅTTE BRYTE FRA SEIER i 2004?

Petter Jahnsen har flere gode plasseringer i Finnmarksløpet, men huskes nok best for den forsmedelige skaden som gjorde at han i 2004 måtte bryte i Kirkenes. Da ledet han klart foran den samme Bjørnar Andersen, som til slutt vant. I fjor ble Pete nr. 5, kun 4,5 time etter vinneren.

STERKT AV HILDE ASKILDT- IGJEN

Hilde Askildt vant en overbevisende seier i 2005-utgaven av Finnmarkløpets 500 km. I Femundsløpet viste hun igjen uhyre sterk kjøring da hun kom inne som nummer tre, etter Jahnsen og Andersen. Bak henne fulgte Robert Sørlie, mens fjorårets vinner av Finnmarksløpet 1000 km, Roger Dahl ble nr. 5. Sterke Ralph Johannessen ble nr. 6, Rune Johansen nr. 7 og Trond Ørslien nr. 8.

I mars stiller Dahl, Johannessen og Johansen alle til start i Finnmarksløpet for å ta opp kampen med Petter Jahnsen. Hilde Askildt stiller ikke i Finnmark, men det gjør kjæresten Tore Bergby som ble nr. 3 i fjor. Kanskje med noen av Hildes sterke hunder i spannet?

Mer om Femundløpet på www.femund500.com

Partnere