Finnmarksløpet

Webshop

Fortsetter langvarig samarbeid

Skrevet av: Kari B. Thomassen
Dato: 23.01.2006 14:19

Høgskolen i Finnmark har i mange år vært en sentral samarbeidspartner for Finnmarksløpet. Nå er det også klart at samarbeidet fortsetter for Finnmarksløpet 2006. Ny avtale ble underskrevet nylig av direktør Harald Frost (bildet) - Høgskolen i Finnmark er en viktig samarbeidspartner fordi de innehar en kompetanse som er nyttig for Finnmarksløpet, sier daglig leder i Finnmarksløpet, Hanne Rosenberg.

Blant annet organiserer Høgskolen i Finnmark et fagseminar for samarbeidspartnere samt står til rådighet med spesialkunnskap som for eksempel IT og oversetting.

Rektor ved Høgskolen i Finnmark, Sonni Olsen, uttaler at samarbeidet både er på profilmessige og faglige grunner.

- Vi er begge "verdens nordligste", samt at vi har flere andre felles verdier, sier Olsen til Finnmarksløpet. I tillegg tilfører Finnmarksløpet høgskolestudiene en ekstra dimensjon; blant annet gir det mediastudentene et konkret case å jobbe med og de utenlandske studentene får en ekstraordinær opplevelse i forbindelse med sitt opphold, fortsetter rektoren.


Fornøyde: Harald Forst (t.v) og Hanne Rosenberg kunne skrive under en ny
samarbeidsavtale mellom Finnmarksløpet og Høgskolen i Finnmark.

I år skal dessuten Finnmarksløpet fungere som base for forskning på fysisk belastning på hundekjørere, et prosjekt ledet av førsteamanuensis Andi Weydahl.

Finnmarkløpet er en viktig arena for å markedsføre Høgskolen i Finnmark internasjonalt, mener Rektor Sonni Olsen.

Mer på www.hifm.no

Partnere