Finnmarksløpet

Webshop

Finnmarksløpet større enn noen gang!

Skrevet av: Niels Westphal/Kjartan Mæstad (foto)
Dato: 01.12.2005 23:44

Finnmarksløpet 2006 er større enn noen gang. Ved påmeldingsfristens utløp 1. desember er 97 kjørere påmeldt til neste års løp. Dette er ny deltakerrekord for tredje år på rad. Med dette er det faktisk påmeldt to flere til Finnmarksløpet enn det som er påmeldt til Iditarod i Alaska. Hele 60 kjørere er påmeldt på Finnmarksløpet 500 km, mens 37 satser på den dobbelte distansen. I Iditarod er det påmeldt 95 kjørere til neste års løp.

Rett nok stiller alle deltakere i Iditarod i samme klasse og kjører det lange løpet, mens det er mulig å velge mellom to klasser i Finnmarksløpet. Allikevel er det gledelig å se at Finnmarksløpet øker sin popularitet blant Europas hundekjørere slik at Jan Navjord (bildet)og andre nord-norske kjørere får konkurranse fra store deler av verden.

I Iditarod er det påmeldt 95 kjørere til neste års løp. Rett nok stiller alle deltakere i Iditarod i den eneste klassen og kjører det lange løpet, mens det er mulig å velge mellom to klasser i Finnmarksløpet. Allikevel er det gledelig å se at Finnmarksløpet øker sin popularitet blant Europas hundekjørere.

- I år stiller hele 11 ulike nasjoner på startstreken. Siste nasjon som er kommet til er Polen, forteller daglig leder i Finnmarksløpet, Hanne Rosenberg. Hun og Alta trekkhundklubb lover sterkt fokus på å ta godt vare på de utenlandske kjørerene før, under og etter løpet.

- Dette stiller krav til at Finnmarksløpet må gjøres bedre tilgjengelig for de utenlandske kjørerne. Eks. bør alle møter før løpet holdes på engelsk evt. tolkes. Skilt og lignende under løpet må også være på engelsk, sier hun.

Partnere