Finnmarksløpet

Webshop

Rune drar, Roger blir

Skrevet av: Hanne Larsen Hajdari
Dato: 11.03.2003 18:07

- Vi tror det her skal holde ja, sier Rune Johansens handlerteam Steinar Jon Eriksen og Ragnar Glomseth optimistisk. Rune Johansen kom inn til Kirkenes klokken 15.02, om lag en halvtime før erkekonkurrenten, for øyeblikket , Roger Dahl. De to veteranene har ligget å knivet hele veien fra Skogfoss etter at Dahl startet ut en liten time før Johansen fra Skogfoss.

De fleste på sjekkpunket i Kirkenes hadde nok ventet at det var Dahl som skulle entre Grenselandsmuseet som førstemann

Foto: Jon-Arne Wilhelmsen

-Det har vært rykk fra begge kjørerne på den siste etappen, og de har ligget hakk i hæl. Vi var spente på om Rune skulle klare å kjøre inn Roger, men det gjordet han, forteller Ragnar Glomseth fornøyd.

Roger Dahl uttaler at han ikke er irritert over at han ble forbikjørt av Johansen.

-Nei, det er en del av gamet. Jeg ble ikke lenge på Skogfoss fordi jeg ville til Kirkenes fort. Dette fordi jeg aldri har kjørt hit før, det er et nytt sted, understreker han.

Dahl som ikke tok hvile på Skogfoss er nå tvunget til å la dyrene få tatt seg inn og samlet krefter før han kjører videre. Han er imidlertid skuffet over at han ikke ble lenger på Skogfoss likevel.

-Hadde jeg vist at hundene måtte ligge på isen så hadde jeg blitt der jeg var. Jeg ble skuffet da jeg kom til Kirkenes og oppdaget dette, røper han.

Johansen som hadde en seks timers pause på forrige sjekkpunkt kan imidlertid jage videre mot Neiden.

-Rune blir ikke lenge her, han skal bare gi hundene mat og skifte sokker så bærer det videre. Det er bare 4 mil til Neiden så han trenger ikke hvile nå, sier Eriksen.

Før fraspark ymter Johansen frempå om en røyk.

- Ok, men bare en. Du skal ikke røyke. Du skal kjøre og holde deg i form, sier en påtatt streng Steinar Jon Eriksen. Men vi aner et visst alvor bak. Her er det nemlig knappe marginer må vite. Både Rune og Roger måtte forøvrig ta ut to hunder i Kirkenes. Dette later til å bli spennende, så følg med, følg med.

Bildetekst: Rune kjører ut fra Kirkenes mens Rogers hunder må hvile Foto: Jon-Arne Wilhelmsen

Roger Dahl alene igjen i Kirkenes. Foto: Jon-Arne Wilhelmsen

Partnere